Ćutali su dok je Novak pričao o problemima, a sada se javio i Amerikanac: „Sistem je urušen“

© AFP 2023 / GLYN KIRKNovak Đoković i Džon Izner
Novak Đoković i Džon Izner - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Pratite nas
Dok je Novak Đoković govorio o problemima u funkcionisanju krovne teniske organizacije ATP nije nailazio na širu podršku, ali kako vreme odmiče njegove kolege uviđaju da je „nešto trulo u sistemu“.

Poslednji u nizu je Džon Izner, američki teniser koji je izrekao salvu negativnih komentara na račun ATP.

On je reagovao zbog odluke ATP da će nagradni fond za turnir u Majamiju sa prošlogodišnjih 16,7 miliona dolara biti smanjen na 6,68, te da će šampion dobiti svega 300.000.

„ATP je urušen sistem, igrači i turniri bi trebalo da zarade, ali se to neće dogoditi. Umanjivanje budžeta od 60 odsto, odnosno čak 80 odsto za šampione je previše, ipak je to takmičenje koja dobija novac od TV prava, sponzora, kladionica...“, naveo je Izner.

On je konstatovao da tenis koji vodi ATP muče sukobi i nedostatak transparentnosti.

„Igračima se smanjuje novac, a rukovodioci ATP će zadržati pune zarade i privilegije. Neka mi neko objasni da to ima smisla. To je licemerno“, istakao je Izner.

Baš zbog ponašanja ATP u pandemijskim okolnostima, Novak Đoković je inicirao formiranje fonda za pomoć nižerangiramim igračima, koji su ostali bez prihoda, iako je to trebalo da bude posao krovne organizacije.

Istovremeno, Đoković je istupio iz Saveta igrača ATP čiji je bio predsednik i oformio nezavisno udruženje tenisera i teniserki, stvorivši svojevrsnu „opoziciju“ vrhu teniske organizacije.

Mnogi ga u tome nisu podržali, Rodžer Federer i Rafael Nadal su ostali nemi na Novakovu inicijativu, ali poslednji istup Iznera, američkog tenisera, mogao bi da znači korak ka potvrdi da je Đokovićeva ideja bila ispravna.  

► „Kada se braća Srbi, članovi ‚Noćnih vukova‘, sretnu sa Noletom u Australiji...“ /foto/

► „Zamislite da vas neko ubada iglom u stomak, ne znam kako je Novak uspeo“

► Kako je Belorus ugasio nade Đokovićevog prijatelja

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala