Novak odbija da ćuti, opet je podigao buru i dobio podršku od Zvereva i Medvedeva

© AP Photo / Frank AugsteinNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ponovo je govorio o okolnostima za igranje tenisa u Australiji i naveo da od nadležnih očekuje odgovore, a takav njegov istup ponovo je pokrenuo polemiku.

Đoković se na Australijan openu, pored rivala, bori i sa povredom abdominalnog mišića, što je slučaj i sa brojnim njegovim kolegama.

Ovo što vidimo nije normalno. Nismo navikli na to. Najbolji igrači su uvek bili najspremniji, ali sada Rafa Nadal ima problem, Mateo Beretini, Grigor Dimitrov, Saša Zverev... Očigledno to ima veze sa okolnostima...“, naveo je Đoković.

Novak je pomenuo karantin.

„Za neke momke je bilo i teže nego za mene, nemam prava da se žalim u odnosu na druge igrače koji nisu mogli da izađu iz sobe 14 dana, ali ne želim samo da sedim ovde. Žalim se na ono što smo prošli, moramo biti iskreni i da kažemo da sve to utiče na fizičko, mentalno, emotivno stanje. Mnogi igrači ne žele da nastave sezonu ako ćemo morati da budemo u karantinu pred svaki turnir“, istakao je Đoković.

Srpski teniser je već povukao neke poteze.

„Razgovarao sam sa članovima Saveta igrača ATP, kažu da su razgovarali sa rukovodstvom ATP. Čekam neke odgovore. Čuo sam mnogo žalbi od nižerangiranih igrača, ne upirem prstom ni u koga, samo govorim šta se događa, govorim istinu. Moramo da razgovaramo o tome. Postoji ideja o „mehuru“, da igramo sve turnire na jedno mestu, ne smeta mi da razgovaram i o tome“, naveo je Đoković.

Takva ideja nije strana ni Danilu Medvedevu, ruskom teniseru.

Tim Henman - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Britanska legenda za Sputnjik sport: Novak je pobedio sumnje

„Nije loša ideja, ja nisam u Savetu igrača, niti mogu nešto više o tome da kažem. Teško je reći, ali Novak ima dobru ideju“, rekao je Medvedev.

O tome je govorio i Aleksander Zverev, nemački igrač koji je takođe imao velikih problema sa povredom.

„Saglasan sam sa Novakom, razgovarali smo o tome. Nemoguće je praviti krug putovanja po turnirima kao što je to bilo dosad. Mislim da bi ATP trebalo da razmisli o tome. Vidimo da je u Evropi nemoguće igrati pred publikom, kakva bi onda razlika bila da se igra na drugom mestu?“, upitao je Zverev.

ATP je dosad bio nem na Novakove ideje, zbog toga je on istupio iz Saveta igrača i osnovao nezavisno udruženje, zajedno sa Vasekom Pospišilom, koji je bio njegov saradnik u vremenu dok je predsedavao Savetom igrača.

Ipak, jasno je da stvari nisu dobre i da će morati da se promene, igrači nisu roba niti mašine, a ATP se u poslednje vreme prema njima odnosi upravo tako, imajući u vidu sve poteškoće kroz koje su morali da prođu na početku sezone.

​► Kako je Bugarin zbunio Marijanu i zašto nije mogao da navuče čarape

► „‚Silovao‘ me je“: Ukrajinac se prisetio ruske senzacije, Đokovićevog narednog rivala

► Miša Zverev: Niko nije očekivao povređenog Novaka

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala