Krasić za Sputnjik o „pozivu iz Moskve“ i Srbiji kao posebnoj emociji

© AP Photo / Darko VojinovicMiloš Krasić na prijateljskoj utakmici protiv Kameruna u Beogradu 5. juna 2010.
Miloš Krasić na prijateljskoj utakmici protiv Kameruna u Beogradu 5. juna 2010. - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2021
Pratite nas
Miloš Krasić, nekadašnji reprezentativac Srbije i as CSKA, poručio je u razgovoru za Sputnjik da (još) nije bilo kontakta iz Moskve, kao i da li bi prihvatio da usledi takav poziv. Neizbežna tema bili su „orlovi“ koji s Piksijem uskoro poleću ka Mundijalu u Kataru.

Prošle su dve godine otkako je Miloš Krasić „okačio kopačke o klin“, a to je učinio bez prvelike pompe i oproštaja, što je čudno, s obzirom na fantastičnu karijeru koju je imao.

„Plavokosi Džekson“ iz Mitrovice je preko Vojvodine otišao u CSKA, gde je punih šest sezona bio neuhvatljiv za rivale, naosvajao se trofeja i usledio je transfer u slavni Juventus.

Put ga je posle toga vodio preko Istanbula do Bastije, a iz poljske Lehije rešio je da kaže zbogom fudbalu i da odmori s porodicom, da nadoknadi sve ono što zbog brojnih obaveza nije mogao.

Taj odmor „pokvarili“ su ruski mediji, lansirajući vest da se Krasić vraća u Moskvu da bude deo stručnog štaba Ivice Olića, koji se pominje kao potencijalni novi trener.

​„Bio sam prošle nedelje u Moskvi i gledao sam neke dve utamice sa menadžerom koji me je svojevremeno odveo u CSKA, pa su tamošnji mediji verovatno povezali sa Ivicom Olićem... Olić, Rahimić, pa eto onda i Krasića. Iskreno, pročitao sam sve to u ruskim medijima, ali nije bilo poziva. Bar ne još“, ističe Krasić dok u Novom Sadu uživa s porodicom.

Na direktno pitanje da li bi, da usledi takav poziv, prihvatio da se vrati u Rusiju, Krasić bez ustezanja poručuje:

„Kako da ne. CSKA je moj klub, najlepše godine sam proveo tamo. Sigurno ako bude bilo kontakta da ću prihvatiti. Čast je da se pored toliko imena i legendi koje su igrale za CSKA neko setio mene. Znam da Olića hoće za trenera, razmatraju tu mogućnost, a ja bih mogao da budem i skaut, jer još nemam trenersku licencu, ali ću poraditi na tome“.

Iznenadilo nas je da Krasić još nije počeo ništa da radi po pitanju trenerske karijere, pa smo zatražili da obrazloži zbog čega je to tako.

„Uživam s porodicom u Novom Sadu. Odmaram se od svega i nije mi dosadilo. Evo, druga godina otkako sam završio s fudbalom. Od 19. godine sam otišao u inostranstvo i naravno da mi je nedostajalo da budem s mojima. Sigurno da ću uskoro uzeti nečim da se bavim, poradiću na licenci za trenera, samo da prođe ova korona i čitav ovaj haos“.

Fudbalska reprezentacija Srbije će sa Draganom Stojkovićem Piksijem startovati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a Krasić je optimista.

Aleksandar Mitrović slavi postizanje pogotka - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Aleksandar Mitrović za Sputnjik: Bog je imao druge planove, ostaće mi gorčina za ceo život

Jasno je da vrlo dobro zna šta očekuje „orlove“ , s obzirom na to da je pod trenerskom palicom Radomira Antića bio deo tima koji se obreo na Mundijalu 2010. godine u Južnoj Africi.

„Nema veće časti i obaveze od igranja za državni tim. To je neka posebna emocija, poseban naboj. O Piksiju ne treba trošiti reči, legenda fudbala, čovek koji je igrao i radio u velikom broju klubova. Bitno je da bude entuzijazma i da momci budu patriotski nastrojeni. Nadam se dobrim rezultatima, videćemo kako će se odvijati stvari. Ono što ne ide u prilog jeste vreme, malo ga je da se spreme utakmice i sigurno da Piksi nije mađioničar da nas preko noći odvede na Mundijal“, poručuje bivši krilni napadač CSKA.

Na konkretno pitanje da li veruje da Srbija s Piksijem ima svetlu budućnost i da će biti akter završnog turnira naredne godine u Kataru, Krasić odgovara:

„Imamo talentovane igrače to nije sporno. Novi selektor mora autoritetom i disciplinom da podigne stvari na viši nivo, da sve puca od entuzijazma. Eto, mi smo to imali kod Antića, osećalo se na svakom koraku povezanost publike i reprezentacije. Nadam se da će tako biti i dolaskom Piksija. Moramo da budemo svim srcem uz reprezentaciju, samo tako može da bude ostvaren cilj i da se ekipa plasira na Svetsko prvenstvo“, poručio je Krasić, poručivši da ne sumnja da će Mitrović oboriti Bobekov rekord od 38 golova.

Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Piksi: Arogantne šaljem kući, hoću svih devet bodova na startu

„Dečko ima 26 godina i već je postigao toliki broj golova (čitaj: 35) za nacionalni tim. Mitrović je čudo, ne sumnjam da će nadmašiti Bobeka i biti najbolji strelac u istoriji reprezentacije. I Tadić je fantastičan, oni su lideri, a moj omiljeni igrač je Radonjić, podseća me na mene. Brz je i vidi se ta želja, samo da ga zaobiđu povrede i da bude konstantan“, ističe Krasić.

Za kraj smo ostavili pitanja o Vojvodini i Juventusu, njegovim bivšim timovima. Kako gleda na njihove rezultate ove sezone.

„Šta reći o Vojvodini kada pored sebe ima Crvenu zvezdu i Partizan koji su u strašnoj formi i samo nižu pobede. Treći su i zaslužuju da se bore za Evropu. Boriće se do kraja, ne za titulu, ali za Kup Srbije koji su osvojili prošle sezone. Moram da pohvalim Lalu, jedan od najboljih mladih trenera, radi sjajan posao i formira igrače. Što se tiče Juventusa, u padu su, to je očigledno. Evo baš su izgubili od Beneventa, pratio sam. Bilo je dosta turbulencije, smenjen je Sari, doveden je Pirlo, koji nije imao nijedan posao pre toga i nije krenulo kako treba. Ali, Juve je veliki klub koji posle dve-tri dobre utakmice može da se vrati na pravi put“, zaključio je razgovor za Sputnjik Miloš Krasić.

Srbija ga je olako pustila da ode, a tajna proboja na veliku scenu je – srpski zet

► Šta beše „Filozofija jednog Piksija“? /video/

► Spajić za Sputnjik: O muku u svlačionici posle Škota, Lukinom povlačenju i sedenju na klupi

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala