Roman Abramovič je zaboravio na Italijane i Portugalce – ka vrhu Evrope putuje s Nemcima

© REUTERS / LAURENCE GRIFFITHSVerner i Tuhel
Verner i Tuhel - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Čelsi se na dominantan način plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u dvomeču „ugušio“ Atletiko Madrid. Tim Tomasa Tuhela pokazao je autoritet u igri, nije primio gol od mašinerije Dijega Simeonea i jasno je da sada svi žele da izbegnu klub u vlasništvu Romana Abramoviča.
Marina Granovskaja - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2020
Ruskinja je najmoćnija žena u svetu fudbala i njeno „ne“ zaista znači – „ne“

Za razliku od 2012. godine kada je Čelsi poslednji i jedini put bio prvak Evrope, kada je ekipu vodio Italijan Roberto di Mateo, sada glavnu reč na terenu, kluba koji je u vlasništvu ruskog milijardera Romana Abramoviča, vode Nemci!

Nekada su to bili Italijani, Đanluka Vijali, Đanfranko Zola i Di Mateo, te Portugalci kada je klub vodio Žoze Murinjo, a odbranom komandovali Rikardo Karvaljo, Žoze Bosingva...

Danas u svakoj od tri linije komanduje po jedan Nemac, a sve to pod strogim nadzorom zemljaka Tomasa Tuhela, koji je činio čuda u Bundesligi sa Majncom i Dortmundom, što mu je bila karta za Pari Sen Žermen, kasnije i Čelsi.

​Antonio Ridiger bio je „otpisan“ kod prethodnog menadžera Frenka Lamparda, a sada je neizostavan u startnih 11 kod harizmatičnog Tuhela. Kai Faverc, Leverkuzenovo čudo, plaćeno neverovatnih 100 miliona u tandemu sa Hakimom Zijehom predvodi ofanzivne vezne, dok je „oštrica“ napada Timo Verner.

Istina, bivši špic Lajpciga nije u formi u kojoj se od njega očekuje da bude, ali je konstantno opasan po protivnika i vreba svaku priliku, napada prostor i osvaja ga za saigrače, što potvrđuje asistencija kod vodećeg gola protiv Atletiko Madrida u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

Verner je na tacni poslužio Zijeha, a ovaj je rutinski sproveo loptu u mrežu Jana Oblaka. Do kraja je Emerson u 94. minutu samo „overio“ trijumf i trasirao ekipi plasman među osam najboljih na Starom kontinentu.

Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić na meču protiv Bajern Minhena - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Sergej i Lacio nemoćni protiv šampiona Evrope, Čelsi eliminisao Atletiko!

Nemci zaista deluju impresivno i „kičma" su i „mozak“ Romanovog novog Čelsija.

Tuhel vrlo dobro zna šta radi i oslanja se na sunarodnike, pa je svakom pronašao tačno mestu na terenu i oni mu za sada vraćaju na najbolji mogući način – rezultatima!

Ridiger igra kao preporođen, može i levo i desno uz aut liniju, može i štopera ukoliko „zaškripi“.

Haverc je dobio na samopouzdanju i pleni sigurnošću kako u Premijer ligi, tako i u Ligi šampiona, dok niko ne sumnja da će doći golovi Vernera, samo se čeka trenutak da gol-mašina proradi. 

Atletiko, koji je lider Primere, i sva je prilika da će osvojiti titulu na Pirinejima, nije uspeo u dva meča ozbiljnije da pripreti „plavcima“, pa su pobede od 1:0 u gostima i 2:0 kod kuće bile dovoljne da se eliminišu „jorgandžije“, koje i te kako znaju da budu nezgodni protivnici i da igraju na rezultat.

Aleksandar Mitrović slavi postizanje pogotka - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Aleksandar Mitrović za Sputnjik: Bog je imao druge planove, ostaće mi gorčina za ceo život

„Odigrali smo dobar meč, svi su pokazali veliku želju i zalaganje, čak i oni na klupi. Moglo je da se oseti koliko želimo pobedu. U prvom poluvremenu su pokušavali sa visokim pritiskom, ali je to otvorilo prostor u njihovom veznom redu i odbrani i mogli smo to da koristimo. U drugom poluvremenu je bilo perioda u kojima nam je bilo teško, ali bili smo spremni sa tim da se nosimo. Sjajan je osećaj biti u četvrtfinalu. Uvek je sve u timskom radu, u hraborsti i činjenici da se igrači osećaju sigurno jedni pored drugih. Nemamo čega da se plašimo, svi žele da nas izbegnu na žrebu“, poručio je samouvereni Tomas Tuhel, pred „ples kuglica“ zakazan za podne u petak u Nionu. 

​Da je Čelsi preporođen dolaskom Nemca, najbolje potvrđuje serija od 13 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. To je najbolji start nekog menadžera na klupi londonskih „plavaca“.

​Romanu je lako, i uživa u predstavi. Nekada se oslanjao na Italijane i Portugalce, a sada su Nemci karta na koju je zaigrao. 

► Ovako se radi u ozbiljnim klubovima

► Sva bolovanja kraljevskih miliona

► Kako je jedan običan fudbaler zbunio ceo svet?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala