Sergej i Lacio nemoćni protiv šampiona Evrope, Čelsi eliminisao Atletiko!

© AP Photo / Matthias SchraderSrpski fudbaler Sergej Milinković Savić na meču protiv Bajern Minhena
Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić na meču protiv Bajern Minhena - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Fudbaleri Bajerna iz Minhena i Čelsija plasirali se su se u četvrtfinale Lige šampiona pobedivši Lacio, odnosno Atletiko Madrid.

Aktuelni šampion Evrope, ekipa Bajerna, posao je završio u prvom meču u Rimu savladavši Lacio sa 4:1, te je u revanšu na svom stadionu odigrao u laganom ritmu i pobedio 2:1.

Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić bio je kapiten Lacija na ovom meču, odigrao je svih 90 minuta i ostavio je solidan utisak na terenu.

U drugoj utakmici večeri bilo je znatno napetije, Atletiko Madrid jurio je gol zaostatka protiv Čelsija, ali nije uspeo da preokrene i na kraju je poražen 2:0 – ukupno u dva meča ekipa iz Londona slavila je 3:0.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona na programu je u petak u 12 časova, a među osam najboljih prošli su: Borusija Dortmund, Liverpul, Mančester siti, Pari Sen Žermen, Porto, Bajern Minhen i Čelsi.

Čelsi – Atletiko Madrid

Gosti iz Madrida u revanš su ušli znajući da moraju da postignu makar gol za produžetak, a dva da bi prošli dalje, te smo od starta gledali otvoren meč.

Karasko je zapretio u četvrtom minutu, solidan pokušaj imao je i Verner u 19, ali mreže su mirovale. Prvo veliko uzbuđenje videli smo u 27. minutu.

Aspilikueta je oborio Karaska, arbitar Danijele Orsato nije ništa svirao, a nije dobio ni signal iz VAR sobe, pa je utakmica nastavljena.

Samo sedam minuta kasnije ekipa Tomasa Tuhela došla je do prednosti. Haverc je poveo kontru, Verner je potom dodao loptu do Zijeha kom nije bilo teško da savlada Jana Oblaka.

Perfektno izveden kontranapad i Čelsi je došao do dva gola prednosti.

Do kraja meča jednom je pripretio Žao Feliks, jednom Mateo Kovačić, ali mreže su mirovale, te su Plavci na poluvremenu imali gol, odnosno dva gola prednosti.

U nastavku meča kao da su se gosti predali. Čelsi je bio aktivniji, šanse su imali Verner i Zijeh, ali rezultat se nije menjao. Atletiko nije stvarao prilike, te je sve išlo ka pobedi ekipe iz Londona.

Da sve bude još gore po tim Čola Simeonea, Stefan Savić dobio je direktan crveni karton jer je udario laktom u gradu Ridigera i arbitar je to sankcionisao najstrožom kaznom.

Do kraja su domaći fudbaleri uspeli da postignu još jedan gol. Emerson je ušao u 94. minutu i nekoliko sekundi kasnije postavio je konačnih 2:0.

Bajern Minhen – Lacio

Izabranici Hansija Flika u revanš su ušli sa prednošću od 4:1, ali nisu bili opušteni, igrali su kao da je rezultat bio 0:0, te su ponovo pobedili ekipu iz Rima.

Na početku meča bilo je veoma mirno, a prvi šansu imao je Milinković-Savić koji je u 14, a potom i 22. minutu pokušao da savlada Manuela Nojera.

Igralo se u laganom ritmu, a Bavarci su do prednosti došli u 33. minutu. Arbitar je pokazao na penal, loptu je uzeo Levandovski i hladnokrvno poslao ju je iza leđa Pepea Rejne.

Sa tim rezultatom otišlo se na petnaestominutnu pauzu.

Minhenski klub u nastavku meča rutinski je održavao prednost, a do drugog gola na meču mogli su u 67. minutu kada je Levandovski pogodio stativu.

Ipak, šest minuta kasnije uspeli su da udvostruče prednost preko Čupo-Motinga.

Lacio je do kraja postigao počasni gol, strelac je bio Marko Parolo. Lepo se snašao na drugoj stativi i glavom postavio konačnih 2:1 za Bajern.

Poznati su svi četvrtfinalisti, a na žrebu u Nionu u petak od 12 časova biće poznati i parovi. Titulu brani ekipa Bajerna iz Minhena.

Makedonac odabrao Srbiju: Biće mi čast!

Šokantna izjava legendarnog fudbalera: Zauvek ću biti alkoholičar

Građani i Kraljevi se „prošetali“ do četvrtfinala Lige šampiona /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala