Trinkijeri traži novac od Partizana i stiže na megdan Zvezdi

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaAndrea Trinkijeri
Andrea Trinkijeri - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Pratite nas
Andrea Trinkijeri, trener Bajerna iz Minhena, prvi put posle skoro godinu dana vraća se u dvoranu „Aleksandar Nikolić“ u kojoj je ne tako davno beležio sjajne rezultate sa Partizanom.

Minhenski klub gostuje Crvenoj zvezdi u 27. kolu Evrolige, a za italijanskog stručnjaka ovo će biti poseban dan jer igra na mestu za koja ga vežu lepa sećanja.

Međutim, bajka koju su imali Trinkijeri i Partizan nije se lepo završila, a ni nastavak za sada nema srećan scenario jer je iskusni trener tužio crno-bele.

Košarkaški trener Andrea Trinkijeri - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2021
Trinkijeri kao Vujošević /video/

Partizan je sa Italijanom na čelu bio na putu da se vrati na staze stare slave, posle sušnih godina ekipa je konačno bila spremna za velika dela, ali pandemija virusa korona sprečila ih je u pohodu na titulu u ABA ligi i Evrokupu.

Bilo je ovo veliko razočaranje za sve u klubu, a malo posle toga Trinkijeri je odlučio da napusti klub i do dan danas javnosti nije poznat razlog rastanka dve strane.

Spekulacija je mnogo, sada posle skoro godinu dana više nije ni bitno, ali ono što jeste je da je trener Bajerna tužio crno-bele zbog neisplaćenih plata.

Prema pisanju „Mocarta“, Trinkijeri je tužio Partizan Košarkaškom arbitražnom tribunalu (BAT) zbog dela neisplaćenih obaveza iz prethodne sezone, a ujedno potražuje i primanja predviđena ugovorom za aktuelnu sezonu.

„Sportski žurnal“ kasnije je preneo da je u ugovoru koji je potpisao sa Partizanom, navodno se klub obavezao da porez (na ime ugovora) plati u Italiji, zemlji čiji je Trinkijeri državljanin i gde je dužan da izmiruje poreske obaveze.

Takođe, beogradski sportski list navodi da je u ugovoru navedena klauzula da ako crno-beli to ne urade u predviđenom roku, biće aktivirana potraživanja iz treće godine ugovora.

Košarkaški trener Andrea Trinkijeri - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2020
Reči mudrosti bivšeg trenera Partizana /video/

Posle Duška Vujoševića, Andrea Trinkijeri bio je prvi trener koji vratio onaj prepoznatljivi optimizam kod navijača Partizana, ljubav između dve strane je bila velika, te je šteta što se sve završilo na ovakav način.

Bajern ove godine igra sjajnu košarku sa rosterom u kom nema velikih zvezda, gotovo sigurno obezbediće plasman u osam najboljih timova i utisak mnogih navijača crno-belih boja je taj da je to mogao biti Partizan da nije bilo virusa korona.

Zvezda je odavno izgubila šanse za visok plasman, a trenera Dejana Radonjića raduje to što su se ekipi priključili gotovo svi košarkaši nakon što je većina stranaca bila zaražena Kovidom-19.

Utakmica između Crvene zvezde i Bajerna igra se od 20.45 u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Jakovljević za Sputnjik: ABA bi trebalo da razmisli o „balonu“

Real Madrid u novoj ofanzivi na Micića – na stolu 2.500.000 evra

Nova zvezda srpske košarke je zbunila sve rivale i pogodila za pobedu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala