Reči mudrosti bivšeg trenera Partizana /video/

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaKošarkaški trener Andrea Trinkijeri
Košarkaški trener Andrea Trinkijeri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Andrea Trinkijeri jedan je od najspecifičnijih košarkaških trenera današnjice.

Italijanski stručnjak odličnoj je poznat srpskoj javnosti pošto je za vreme boravka u Partizanu bio među omiljenima u klubu kod navijača crno-belih boja.

Trinkijeri je za godinu i po dana proveo u najtrofejnijem srpskom košarkaškom klubu i za tako kratak period uspeo je da digne ekipu i učini je jednom od najboljih u Evrokupu i ABA ligi.

U tom periodu Italijan je imao mnoge zanimljive anegdote, kako na terenu, tako i na konferencijama za medije, i što je najvažnije Partizan je igrao dobro, te je sve izgovoreno imalo smisla.

Trinkijeri je sa istim principom nastavio i u Bajernu iz Minhena koji vodi od leta 2020. Iskusni stručnjak beleži odlične rezultate sa Bavarcima i od početka sezone dosta puta bio je u centru pažnje zbog različitih situacija.

Jedna od takvih desila se posle pobede nad Valensijom kada Trinkijeri nije želeo da komentariše MVP utakmicu Vladimira Lučića.

„A-a, ne. Ne komentarišem individualne utakmice svojih igrača. Ovo je timska pobeda, imam i druge košarkaše koji su istupili i mogu da vam navedem još 3-4 igrača koji su učinili velike stvari za nas. Kada spojite male stvari u jedno, onda se deševaju velike stvari i ja sam upravo imao da svi igrači rade te male stvari važne stvari“, rekao je Italijan.

Trinkijeri je uvek znao sa rečima, mudro je govorio, a sa istim principom nastavio je u minhenskom klubu.

„Želim da budeš agresivan, pametan, ali da ne praviš faulove. Zabranjeno ti je da napraviš faul jer će te to izvesti sa meča. Gde možeš da budeš agresivan? Kod presečenih lopti“, rekao je Italijan plejmejkeru Vejdu Boldvinu.

Malo posle toga trener Bajerna ponovo je bio u žiži, s tim što je sada delio nešto „teže“ lekcije.

Iako je minhenski klub savladao Bamberg, Andrea je bio veoma ljut na mladog hrvatskog košarkaša Mateja Rudana.

Trinkijeri nije bio zadovoljan stavom talentovanog košarkaša, te ga je pre kraja utakmice poslao u svlačionicu.

„Sledeći put ću ga poslati na autoput“, kazao je posle meča.

„Imamo made igrače, tu su Saša Grent, Matej Rudan, Džejson Džordž. Džejson nije igrao jer je nastupao pre toga za mladi tim, dok Grent igra vrlo čvrsto, ima neverovatan minus-plus, možda je dao jedan poen, ali želi da bude profesionalac. Prva stvar koju treba da znate jeste šta treba da postanete profesionalac. Saša i Džejson se trude za svaki minut na terenu i poštuju svoje kolege. Matej to ne razume", zaključio je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak uvek je znao sa rečima i što je vrlo važno, te reči imaju pokriće jer su mu svi timovi igrali sjajnu košarku.

Burne reakcije na ponašanje hrvatskog trenera: Bezobrazno, sramota! /video/

Jasmin Repeša tokom utakmice udario 20-godišnjeg košarkaša /video/

Partizan je upisao pobedu proteklog vikenda, a to nismo znali

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala