Kecmanović poražen na debiju čuvenog Argentinca /foto/

© AP Photo / Thibault CamusSrpski teniser Miomir Kecmanović
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2021
Pratite nas
Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je u osmini finala turnira u Kordobi, u prvom meču na kojem ga je vodio čuveni Argentinac David Nalbandijan.

Od Kecmanovića je bio bolji domaći teniser Huan Manuel Serundolo, trenutno 335. teniser sveta, sa 2-1 u setovima posle skoro dva i po sata igre – 6:7, 7:5, 6:2.

Nalbandijan je neposredno pred početak ovog turnira krenuo da radi sa 41. igračem planete.

„Mnogo mi znači što je uz mene neko kao David. Bio je jedan od najboljih u svojoj generaciji i njegovo iskustvo će mi pomoći. Gledao sam ga mnogo puta, sećam se njegovih mečeva, koje sam gledao preko Jutjuba, kada je pobeđivao članove 'velike trojke', to je bilo neverovatno. Nadam se da ćemo imati prilike da mnogo radimo. Već mi je rekao neke ideje. Važni su proces učenja i mogućnost da se napreduje, a rezultati će na sve to prirodno doći“, rekao je Kecmanović pred početak turnira.

​Tridesetdevetogodišnji Nalbandijan je nekada bio treći teniser planete. Osvojio je 11 titula, a najbolji učinak na grend slemovima mu je finale Vimbldona iz 2002. godine.

Iako nije sporno da Kecmanović može mnogo da nauči od Nalbandijana, za sada kratka saradnja mu nije pomogla protiv devetnaestogodišnjeg Serundola.

​U prvom setu je prokockao prednost brejka, pa onda u poslednjem trenutku napravio isti i vratio se u setu, koji je nedugo zatim rešio u taj-brejku.

Marijana Veljović, srpski teniski sudija - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Skandiraju joj Hrvati, briljira u poslu: Ko je „slatka, mala Marijana“?

Mladi srpski teniser je u poslednja dva servis gema Argentinca u drugom setu imao po brejk loptu. Nije iskoristio nijednu, pa je usledila kazna posle koje se otišlo u odlučujući deo igre.

Tu je Kecmanović, koji je ranije izjavljivao da mrzi šljaku, podlogu na kojoj se igra turnir u Kordobi, potpuno potonuo i doživeo ubedljiv poraz.

Serundolo će u četvrtfinalu igrati protiv Brazilca Tijaga Monteira.

​► Troicki za Sputnjik detaljno opisuje muke u Australiji i najavljuje veliku odluku do Vimbldona

Ćutali su dok je Novak pričao o problemima, a sada se javio i Amerikanac: „Sistem je urušen“

Bizarna situacija u Čileu: Tenis, fudbal, protest, psi i deca /foto, video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala