„Surovo i zastrašujuće“: Meksikanac nepomično ležao u ringu /video/

© Foto : Youtube/Top Rank BoxingMeksički bokser Oskar Valdes
Meksički bokser Oskar Valdes - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Duel dva meksička boksera doneo je gledaocima zabrinjavajuću scenu posle brutalnog nokauta Oskara Valdesa protiv Migela Beršelta.

Nepobeđeni Meksikanac je borbu sa sunarodnikom završio na samo sekund do kraja desete runde i time osvojio pojas u "VBC super-perolakoj kategoriji“, u meču održanom u Las Vegasu..

Očekivanja gledalaca pred ovu borbu bila su jako visoka, a ona nikoga nije ostavila ravnodušnim – ni tokom trajanja, ni u završnici.

Pre sudbonosnog nokauta, Beršelt je dva puta završavao na podu ringa, a završni udarac došao je levim krošeom u poslednjim sekundama.

Valdesovo slavlje nije bilo onakvo kakvom se Meksinac nadao, pošto je njegov protivnik posle nokauta dva minuta nepomično, bez svesti, ležao na podu, pre nego što mu je ukazana pomoć.

„Surova, zastrašujuća scena. Kakav nokaut Oskara Valdesa“, prokomentarisao je Ariel Helvani, poznati kanadski novinar.

​Mnogi gledaoci su posle ove borbe pojačali svoje sumnje u humanost boksa, odnosno preteranu dozu opasnosti po život i zdravstveno stanje boksera.

Valdes je pobedu iskoristio kao motivaciju za dalje podvige i poruku svojim kritičarima.

„Imam listu ljudi koji su me kritikovali. Dokazao sam im da nisu u pravu. Nema ničeg boljeg u životu nego kada to uradite. Nemojte dozvoliti da vam iko ikada kaže da nešto ne možete da uradite“, rekao je Meksikanac posle borbe.

Ovo nije prva svetska titula za Valdesa, koji je prethodno šest puta odbranio trofej u perolakoj kategoriji, pre nego što je 2019. godine odlučio da pređe u rang iznad tadašnjeg.

Ruski olimpijski komitet - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Reč „Rusija“ i „ruski“ biće zabranjeni na Olimpijadi, umesto himne – „Kaćuša“, umesto imena – „ROC”

Jednu od pobeda u prošlosti je zabeležio nakon odluke sudija, koja je došla uprkos tome što je Valdesu nedugo nakon početka borbe polomljena vilica.

„Želeo bih da svom najboljem prijatelju (Migelu Beršeltu) poželim sve najbolje. Siguran sam da može opet da postane svetski šampion jer je on pravi ratnik i mnogo ga poštujem. Nadam se da ćeš se uskoro vratiti, šampione, i želim ti brz oporavak“, napisao je posle meča Valdes.

Beršeltu je ovo bio prvi poraz posle skoro sedam godina i sedam uspešnih odbrana titule u super-perolakoj kategoriji, pa sada u kategoriji ima učinak od 37 pobeda i dva poraza.

Problem seksualnog zlostavljanja u sportu: „Odrasli treba da govore, da deca ne bi ćutala“ /video/

Rus izveo nokaut kakav niko nije očekivao /video/

Ruskinja pretukla Brazilku i najavila juriš na pojas u UFC /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala