Zvezda s juniorima i bez 10 članova tima na Kupu Koraća: Korona nas je deklasirala

© Foto : KK Crvena zvezda mtsKK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde putuju u sredu nakon popodnevnog treninga u Novi Sad na završnicu Kupa Radivoja Koraća.

Prvi meč na završnom turniru crveno-beli igraju u četvrtak od 21 sat protiv kragujevačkog Radničkog, ali zbog svih dešavanja koja prethode ovom turniru i velikom broju zaraženih igrača i gotovo celog stručnog štaba virusom Kovid-19, Crvena zvezda se našla u vrlo nezavidnoj situaciji u kojoj je zdravlje svih u taboru na prvom mestu.

Od utorka, dan posle utakmice ABA lige sa Megom, pa do polaska u Novi Sad, svakodnevnim testiranjima utvrđeno je prisustvo virusa kod Voldena, Noka, Hola, Koloma i Duopa Rita, pa ekipa Crvene zvezde ima trenutno pet zaraženih igrača i pet članova stručnog štaba.

„U situaciji kada nam je zdravlje na prvom mestu, idemo u Novi Sad sa nedoumicom u kom sastavu ćemo nastupiti na završnici Kupa Radivoja Koraća. U okolnostima koje se menjaju praktično iz dana u dan, ono što nas raduje je da ćemo bez obzira na broj igrača, učestvovati na završnici Kupa i biti deo završnog turnira. Sve ostalo je u ovom trenutku u drugom planu“, rekao je Dejan Radonjić i dodao:

„Želimo da stabilizujemo u narednom periodu sa zdravljem igrača i članova stručnog štaba, bez obziran na veliki broj utakmica, kako bi stoički izneli veliki broj obaveza koje nam predstoje. Korona nas je nažalost deklasirala, nemamo veliki broj igrača i članova stručnog štaba zbog virusa i potpuno je jasno zašto je naše osnovno razmišljanje, da je zdravlje najvažnije i na prvom mestu. Situacija nije nimalo prijatna“.

Kapiten Branko Lazić ima ogromno iskustvo nastupa u završnim mečevima nacionalnog kupa, ali prema sopstvenim rečima – u ovakvoj situaciji nikada nije bio:

„Situacija u kojoj nemate toliko saigrača i gotovo ceo stručni štab ne može da se podvede pod normalnu, ali moramo da je prihvatimo kao surovu realnost u vremenu pandemije. Neće nam biti lako, rotacija nam je izuzetno skraćena, neke pozicije su posebno pogođene, ali idemo u Novi Sad da se borimo i damo sve što imamo. Za koliko će to biti dovoljno, u okolnostima u kojima se u ovakvom sistemu igraju 3 utakmice u 4 dana – videćemo. Iskreno, imamo želju da svi momci što pre ozdrave, košarka nam je u drugom planu, ali borićemo se!“

Jedanaest igrača Crvene zvezde kojima su priključeni i talentovani juniori Šaranović i Vujičić, putuju u Novi Sad u sredu uveče, nakon popodnevnog treninga.

Sve utakmice završnice kupa igraće se u dve hale SC „Spens“ bez prisustva publike i novinara zbog pandemije virusa Kovid-19.

Parovi četvrtfinala Kupa Koraća:

Četvrtak:

15.00 Mega – Mladost

17.00 FMP – Vojvodina

19.00 Partizan – Borac

21.00 Crvena zvezda – Radnički Kragujevac

Subota, polufinala:

18.30 Mega/Mladost – FMP/Vojvodina

21.00 Partizan/Borac – Crvena zvezda/Radnički

Nedelja, 21.00 finale.

Amerikanac je igrao za Zvezdu, ali ne zaboravlja Partizan: „Tako nešto nisam doživeo nigde“

Voleli su ga u Partizanu, sada polako osvaja Rusiju /video/

Srbin odlično počeo epizodu u Rusiji /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala