„Đavoli“ su dočekali „devetku“ – posle 26 godina!

© REUTERS / PHIL NOBLEMančester junajted
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2021
Pratite nas
Mančester junajted je demonstrirao silu i potvrdio šampionske ambicije u demoliranju Sautemptona rezultatom 9:0 u 22. kolu Premijer lige. To je ujedno i prvi put da su „crveni đavoli“ od 1995. godine na jednom meču postigli impoznatnih devet golova!

U modernom fudbalu gde su minimalne razlike u fizičkoj spremi, što se svakako ne odnosi na tehničke sposobnosti i talenat, prosto je nezamislivo da jedan tim pobedi drugi sa čak devet golova razlike.

Ali, događa se! I dogodilo se upravo u 2. februara 2021. godine, kada je Mančester junajted svoj „Teatar snova" pretvorio u "Teatar košmara" za Sautempton.

„Đavoli“ su žargonskim rečnikom „pojeli“ „svece“ i odučili ih od fudbala, dok su svojim fanovima priredili veče za pamćenje, i podsetili na generaciju sa Rojom Kinom, Polom Insom i Endijem Kolom, koja je pre 26 godina, uništila Ipsvič, takođe rezultatom 9:0.

Tog 4. marta 1995. godine strelci za slavni engleski klub bili su: Roj Kin, Endi Kol koji je postigao fantastičnih pet golova, u strelce se dvaput upisao Mark Hjuz, jedan gol dao je i Pol Ins.

Junajted je imao i te kako olakšavajuću okolnost pošto je Švajcarac Aleksandar Jankevic zaradio direktno isključenje posle svega 80 sekundi zbog žestokog starta nad Skotom Mektominijem.

I već tada je bilo jasno da će teško gosti uspeti da izbegnu poraz, ali niko nije slutio da će Mančester uspeti da izjednači rekord koji je postavio Lester. 

Da priča bude još neverovatnija, „lisice" su pobedile u gostima upravo Sautemptom - 9:0. Pa je jasno da svi u klubu sa „Sent Merisa“, kao i navijači, crvene od bruke i sramote.

​U pravcu izjednačavanja rekorda i pisanja istorije fudbala na Ostrvu prvi je krenuo Van Bisaka, pogodivši u 18. minutu. Sedam minuta kasnije prednost Junajteda duplirao je Markus Rašford na asistenciju Mejsona Grinvuda.

Detalj sa utakmice Mančester junajteda - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Matić sa klupe gledao „đavoljih devet komada“

Već u 34. minutu je Jan Bednarek autogolom promenio rezultat na semaforu na 3:0, da bi goleadu u prvom delu susreta okončao Edinson Kavani na dodavanje Luka Šoa.

A kako to obično biva, kada vam ništa ne polazi za nogom, onda vam i video tehnologija okrene leđa. Uspeo je Sautempton da potigne pogodak u 53. minutu, ali je VAR pokazao da je bio ofsajd.

Onda je usledila prava kanonada kaznene ekspedicije Ole Gunara Solksjera koja je u trci sa gradskim rivalom i Liverpulom za šampionsku titulu. 

Rezervista Entoni Marsijal je u 69. minutu stigao do trećeg gola u sezoni, svega 120 sekundi kasnije u strelce se upisao i Skot Mektomini.

Na tih 6:0 stekao se utisak da je to to, da će Junajted spustiti nogu s „papučice za gas", ali se to nije dogodilo. Katastrofalnu noć za Sautempton upotpunio je Bednarek, koji je posle autogola uspeo da zaradi i isključenje i obezbedi penal Mančesteru, samim tim i da ostavi svoj tim sa čak dva igrača manje.

Takav odnos snaga na terenu uslovio je da maestralni Portugalac Bruno Fernandeš pogodi s bele tačke u 87. minutu, da bi Marsijal u 90. postavio ogromnih 8:0, a Danijel Džejms u 93. minutu konačnih i nestvarnih 9:0.

► Najboljeg golgetera svih vremena čuva čovek za koga vreme stoji

► Jeste eliminisao Srbiju, ali ne može da bude „novi Nemanja Matić“

► Potpisao je za Milan, pa razočarao Srbiju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala