Matić sa klupe gledao „đavoljih devet komada“

© AP Photo / Phil NobleDetalj sa utakmice Mančester junajteda
Detalj sa utakmice Mančester junajteda - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Pratite nas
Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su sa 9:0 Sautempton u 22. kolu Premijer lige, čime su se izjednačili na prvom mestu tabele sa gradskim rivalom – Sitijem.

Trener prve ekipe Ole Gunar Solskjer nije pružio priliku bivšem reprezentativcu Srbije Nemanji Matiću, koji je meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Novak Đoković na ATP kupu - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Melburn u bojama Srbije /video/

„Đavoli“ su od drugog minuta utakmice imali igrača više, s obzirom na to da je Aleksandre Jankevic dobio direktan crveni karton zbog prekršaja.

Desni bek Junajteda Aron Van-Bisaka je u 16. postigao prvi gol na Old Trafordu, sedam minuta kasnije precizan je bio Markus Rašford.

Potpuni debakl Sautemptona u prvom poluvremenu potvrdio je autogolom Jan Bednarek u 34. minutu, a 300 sekundi kasnije u strelce se, na drugu asistenciju Luka Šoa na meču, upisao Edinson Kavani.

​Solskjer je mirne duše mogao u poluvremenu da ostavi na klupi Kavanija i Šoa, a u igru su ušli Antoni Marsijal i Doni van de Bek.

U 53. minutu je Holanđanin dobio žuti karton, a u istim trenucima Sautemptonu je poništen gol zbog ofsajd pozicije.

Mreža gostiju je ponovo bila meta u 69. minutu je precizan bio Marsijal, a do kraja meča Junajted je upisao još tri gola.

Najpre je sedmi gol za slavni klub postigao Skot Mektomini, u 87. minutu je Bruno Fernandeš realizovao penal, dosuđen, uz crveni karton, Bednareku, Marsijal je pogodio u 90, a rezervista Danijel Džejms je stavio tačku u trećem minutu nadoknade vremena.

Junajted i Siti su izjednačeni na vrhu tabele Premijer lige sa po 44 poena, ali plavi tim ima šansu da se ponovo odlepi, u sredu od 19.00 protiv Barnlija. 

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

► Matić „kamiondžija” — krenuo stopama Bobija Marjanovića

► Junajted je posle osam godina prvi u januaru, a to je znak da...

► Junajted pobeđuje šampionski – da li se titula konačno vraća na Old Traford?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala