Zvezda izbegla katastrofu u Istanbulu – Larkin nemilosrdan, Micić krenuo pa „zakočio“

© Foto : ABA liga / KK Crvena zvezdaKošarkaši Zvezde
Košarkaši Zvezde - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su poraz u 22. kolu Evrolige protiv Efesa u Istanbulu - 86:72.

Izabranici Dejana Radonjića su u prethodna dva kola elitnog takmičenja zabeležili pobedu i poraz. Herojski je nokautiran Real u madridu, da bi usledio poraz od Barselone.

Jasno je da je Efes imao ulogu apsolutnog favorita u ovom susretu, s obzirom na to da je turski predstavnik slavio i u Beogradu rezultatom 75:64.

Utakmicu je otvorio koš Krunoslava Simona, da bi Kori Volden uzvratio trojkom, ali je Nojerman ekspresno to „poništio“ i na semaforu je stajalo 5:3.

Saša Pavlović i Kobi Brajant - Sputnik Srbija
Saša Pavlović za Sputnjik – kako izgleda naći se oči u oči sa „Mambom“?

Usledila je nova trojka Simona, kao i laki poeni s linije penala Sertara Sanlija za visoko vođstvo 10:3.

Već tada se moglo naslutiti da je tim koji s klupe predvodi Ergin Ataman odlično pripremio utakmicu i da želi da upiše novi trijumf na putu ka mestu koje vodi u plej-of Evrolige.

Efes je trenutno na osmoj poziciji na tabeli sa učinkom od 12 pobeda i 10 poraza, dok je Crvena zvezda na 17. mestu, sa svega sedam pobeda i 15 poraza.

Do kraja poluvremena prednost domaćeg tima u Istanbulu je narasla čak na 21 poen - 56:35, a najaefikasniji u taboru Efesa bili su Šejn Larkin sa 15 i Vasilije Micić sa 13 poena.

​S druge strane, u redovima Crvene zvezde do odlaska na odmor najraspoloženiji za igru bio je Ognjen Dobrić sa osam poena.

Da stvari budu još gore po srpskog i regionalnog šampiona u 17. minutu se povredio Džordan Lojd, koji je uz bolnu grimasu napustio teren.

Nisu se stvari na parketu menjale posle povratka iz tunela nakon prvog poluvremena. Baš kao i prve dve, i treća deonica je pripala Efesu, samo, ovoga puta tesnom razlikom - 19:17.

Atamanov tim je rutinski održavao dvocifrenu prednost, dok se Zvezda svim silama trudila da „istopi“ ogroman zaostatak, što joj je pošlo za rukom tek u poslednjoj četvrtini u dvorani „Sinan Erdem“.

Niko ne može da ospori zalaganje Lazića, Dobrića, Davidovca i ostalih crveno-belih košarkaša, koji su poslednju četvrtinu rešili u svoju korist - 20:111, ali to je bilo dovoljno samo da se smanji ogromna prednost Efesa na prihvatljivih i konačnih 86:72, i ništa više.

Najefikasniji akter utakmice bio je Šejn Larkin sa 23 poena, dok je Vasilije Micić u sudaru s bivšim timom ostao na koti 13, koliko je imao na poluvremenu.

Crveno beli u narednom kolu Evrolige na svom terenu dočekuju Asvel, a taj meč zakazan je za petak, 29. januar.

Standings provided by SofaScore LiveScore

​► Kapiten Zvezde na meti crnogorskog trenera: „Preagresivno, rukometna utakmica“ /video/ 

► Godinu dana od tragedije: Kobi je umro, ali je i dalje „živ“

► Dončić je bio bolji, ali je Jokić pobedio! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala