Zvezdino zaboravljeno dete „pronađeno“ u Portugalu

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASAndrija Luković
Andrija Luković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši fudbaler Crvene zvezde Andrija Luković trenutno uživa u Portugaliji. Postigao je odlučujući gol u pobedi Famalikaa nad Santa Klarom – 2:1, posle čega je proglašen i za igrača utakmice.

Gol koji je postigao u 83. minutu pri rezultatu 1:1 je čista fudbalska genijalnost, lukavost. Dvadesetšestogodišnji Srbin je iskoristio trenutak nepažnje golmana, rezantnim udarcem iz prekida, levom nogom je pogodio nebranjeni deo mreže, šutiravši pored živog zida.

Andrija Luković u Famalikau ima nešto defanzivniju ulogu nego inače, igra klasičnog zadnjeg veznog, pa pogodak dobija dodatno na težini.

Nejmar da Silva Santos Žunior u dresu Brazil sa devojkom Brunom Markezine - Sputnik Srbija
Najskuplji fudbaler planete dominira – igrajući igrice /video/

Vezista koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, posle čega je igrao za Rad i BASK, a s Banjice je otišao u PSV iz Ajndhovena.

Ipak, 2016. godine se vraća na Marakanu, odigrao je pet utakmica, ali nije dobio pravu šansu da pokaže sav talenat, a vrhunac karijere doživeo je 2013. godine na Evropskom prvenstvu sa mladom reprezentacijom, koja je njegovim golom protiv Francuza, postala prvak Starog kontinenta.

Andrija je na pravi način u Famalikau odmenio sunarodnika Uroša Račića koji je prošle sezone blistao na pozajmici, pre nego što se vratio u Valensiju, čiji je trenutno član.

Luković je osim Rada, BASK, Crvene zvezde i PSV iz Ajndhovena, bio još član Voždovca i poljskog Rakova.

Drim-tim koji bi harao fudbalskom planetom može da se dovede za 0 evra!

Mesi, Maradona i tuča sa Baskijcima – da li se istorija ponavlja? /video/

Šampion je na kolenima – ne pomaže ni Ronaldo, a legenda je i dalje „gušter“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala