Najskuplji fudbaler planete dominira – igrajući igrice /video/

© AP Photo / Benjamin Cremel / Red Bull Content PoolNejmar da Silva Santos Žunior u dresu Brazil sa devojkom Brunom Markezine
Nejmar da Silva Santos Žunior u dresu Brazil sa devojkom Brunom Markezine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako je brazilski fudbaler Nejmar postao slavan na terenu, novu popularnost doživljava na internetu – igrajući video-igrice.

Pandemija virusa korona mnogima je otkrila nove pasije i hobije, pa tako i Nejmaru, krilnom napadaču Pari Sen Žermena, i dalje najskuplje plaćenom fudbaleru planete (2017. prešao iz Barselone u PSŽ za 222 miliona evra).

Nejmar je i ranije voleo igrice, ali je tokom karantina i prekida profesionalnih obaveza rešio da se dodatno posveti svom hobiju i – strimovanju (uživo prenošenju igrača igrica i drugih stvari).

Dvadesetosmogodišnji Brazilac se zaljubio u kanter-strajk, igricu koja postoji već više od dve decenije i igraju je milioni ljudi.

Njegovi strimovi privlače hiljade ljudi, čime, ipak, nije ni blizu najgledanijih u jednoj od najbrže rastućih industrija na svetu.

​U nekoliko navrata je dobijao priliku da se oproba u mečevima protiv, odnosno sa nekim od najboših 'kanteraša' na planeti, a posebno se istakao svojom kolekcijom takozvanih 'skinova' ('skin' je drugačija vizuelna – neretko izuzetno skupa – prezentacija neke puške ili drugog predmeta u igrici).

Potez - Sputnik Srbija
Igra stara 1.500 godina doživela je novu mladost i preuzela internet

Stvari su otišle toliko daleko da se očekuje, kako prenose mediji, da Nejmar postane deo neke esport (elektronski sport) organizacije, ili da čak pokrene svoju.

Kanter-strajk: Globalna ofanziva (CS:GO) je neretko imao problem da privuče sponzore zbog pojedinima neprihvatljivog koncepta u kojem u igrici možete da igrate kao 'kanter' (policijac) ili 'teror' (terorista), a Nejmar bi u tome mogao da pomogne.

Umro sedmostruki svetski šampion u Tetrisu

Kako je pao srpski „Grom“ /video/

Američki sportista poslao srednji prst osnivaču Tvitera i stao u odbranu Trampa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala