Real je hteo 20:0, a dobio je šamar od Zvezde u Madridu /video/

© Foto : ABA/KK Crvena zvezdaDejan Radonjić, trener KK Crvena zvezda
Dejan Radonjić, trener KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su najveću pobedu ove sezone savladavši Real Madrid (79:77) u odloženom meču 19. kola Evrolige.

Crveno-beli nisu mogli prošle srede da otputuju u prestonicu Španije jer je tamošnji aerodrom bio zaleđen i nije bilo bezbedno sleteti.

Ekipa Dejana Radonjića čekala je do poslednjeg trenutka i na kraju je Evroliga odlučila da pomeri utakmicu za ponedeljak 18. januar.

U tom trenutku iz „kraljevskog kluba“, kako je nadimak Realu, nisu postupili u skladu svog renomea i zatražili su da utakmicu dobiju službenim rezultatom.

To je u razgovoru za Sputnjik, u emisiji „Miljanov korner“, rekao predsednik Zvezde Nebojša Čović.

„Imali smo odloženu utakmicu sa Realom i moram da kažem da je Real bio veoma nekorektan. Oni treba da se ponašaju u skladu sa onim prefiksom 'kraljevski“, rekao je on i objasnio detalje.

„Uzeli smo čarter i trebalo je da letimo u utorak, iako je utakmica trebalo da bude odigrana u sredu. Nažalost, ni u utorak nismo imali gde da sletimo. Onda smo odložili let za sredu prepodne i ni na kraj pameti mi nije bilo da pomislim da bi se 'kraljevski klub' toliko brinuo i plašio, pa da hoće da utakmica bude registrovana 20:0. Neverovatno. Dakle, nema praštanja nigde“.

Španski klub poneo se, u najmanju ruku, nepošteno i to je poslužilo Crvenoj zvezdi kao motivacija pred utakmicu u ponedeljak.

Real Madrid – Crvena zvezda (Ognjen Dobrić i Džejsi Kerol u krupnom planu) - Sputnik Srbija
Zvezda posle drame srušila Real usred Madrida!

Izabranici Dejana Radonjića odigrali su fenomenalnu utakmicu, te su iskoristili potcenjivački stav Madriđana i na kraju im naneli sedmi poraz u Evroligi.

Od starta utakmice videlo se da se Zvezda neće tako lako predati, a najviše je radovalo to što su igrači poput Radanova i Dobrića imali zapažene partije.

Kuzmić je bio sjajan pod košem, Kori Volden je pogađao van linije 6,75, a svoje uloge imali su i Duop Rit, Džoni O'Brajant...

Crveno-beli odigrali su od prvog do poslednjeg minuta i ovo je bila verovatno najkompletnija utakmica ekipe sa Malog Kalemegdana od početka sezone.

„Ovo je veoma važna pobeda za samopouzdanje. Čestitam svojim igračima. Bila je dobra utakmica. Najvažnije je bilo da igramo bolje nego na prošloj utakmici, a igrali smo zaista dobro“, rekao je Dejan Radonjić posle utakmice.

Zvezda je u petak pretrpela težak poraz u „La fonteti“ od Valensije i u Madridu smo videli reakciju na taj neuspeh.

„Važno je bilo da nastavimo u drugom delu sa dobrom igrom iz prvog. Kontrolisali smo situaciju. Posle smo pravili na kraju neke greške i bilo je neizvesno, ali smo ostvarili bitnu pobedu“, zaključio je trener crveno-belih.

Zvezdi je ovo bila tek sedma pobeda u dvadeset odigranih utakmica, ali to je manje važno – najvažnije je da ekipa sa Malog Kalemegdana ide u dobrom pravcu i da će biti najbolja kada je to najpotrebnije.

Dejan Radonjić polako sklapa kockice i nema sumnje da će u aprilu i maju, kada se bude igralo za trofeje, biti oni pravi.

Zvezda posle drame srušila Real usred Madrida!

U Srbiji za njega nije bilo mesta – u Splitu postaje novi Toni Kukoč

Lazarević za Sputnjik: Hvala najbližima što su sa mnom progutali svaku suzu, bol i nepravdu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala