Zvezda posle drame srušila Real usred Madrida!

© Foto : Foto: KK Crvena zvezdaReal Madrid – Crvena zvezda (Ognjen Dobrić i Džejsi Kerol u krupnom planu)
Real Madrid – Crvena zvezda (Ognjen Dobrić i Džejsi Kerol u krupnom planu) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde šokirali su Real Madrid pobedom od 79:77 u 19. kolu Evrolige.

Crveno-beli su slavili pobedu na gostovanju u Madridu, u odloženom meču, koji se zbog vremenskih nepogoda nije odigrao prošle nedelje.

Tim sa Malog Kalemegdana je prekinuo seriju od dva poraza u Evroligi i sada ima skor od sedam pobeda i 13 poraza, dok su „kraljevi“ na 13 pobeda i sedam poraza.

Ovaj meč je imao dodatnu težinu, s obzirom da je Real, kako je za Sputnjik sport rekao predsednik Zvezde Nebojša Čović, pokušao da registruje utakmicu sa službenih 20:0.

​Razlog je bio taj što Zvezda iz potpuno opravdanih razloga nije mogla da doputuje u Madrid, ali višestruki šampion Evrope za to nije mario.

Igrači španskog tima su nešto lošije ušli u meč, pa je Zvezda došla do uvodne prednosti od 11:5 posle trojke Korija Voldena.

Volden je bio ubedljivo najbolji igrač prvog poluvremena i na njegovim krilima su crveno-beli održavali prednost, ali se Real vratio i na kraju prve deonice imao samo koš zaostatka.

​Nekoliko grešaka Džonija O'Brajanta donelo je Realu priliku da napravi preokret i povede, ali je Zvezda uspela da se ubrzo konsoliduje i dobrim napadima dođe do 45:40 na poluvremenu.

Iako su izabranici Dejana Radonjića vodili na pauzi, svi su znali da je pred njima i dalje dalek put.

Početak drugog poluvremena bio je nešto sporiji, baš kao što je slučaj bio u prvom, a to je više odgovaralo gostima.

Zvezda je uspela da se „odlepi“ na +7, ali se Real ubrzo vratio.

​Ipak, faul nad Dobrićem na desetinku do kraja treće deonice, kao i tehnička greška za trenera Reala Pabla Lasa, su Zvezdi pomogli da ima osam poena prednosti pred početak poslednje četvrtine.

Kraljevski klub je jako loše uslao u odlučujući deo meča i za samo nekoliko minuta napravio četiri amaterske greške.

Odlična, agresivna odbrana Crvene zvezde je nadomestila nešto lošiji napad u četvrtoj četvrtini, ali je meč, ipak, ušao u neizvesnu završnicu.

Posle sumnjive nesportske lične greške Branka Lazića i nekoliko impotentnih napada Zvezde u poslednjih par minuta, Real je dobio priliku da dođe do izjednačenja ili čak i pobede u poslednjem napadu, ali je šut za tri dva poena promašio Džejsi Kerol.

​Ključ pobede je, pored ostalog, došao iz dobre odbrane za dva poena, pošto je Real u tom segmentu bio na mizernih 39 odsto.

Zvezda je izgubila više lopti (14, 11), podelila manje asistencija (18, 10), ali šutirala mnogo bolje tokom celog meča (47%, 39%).

Najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Kori Volden sa 18 poena i tri skoka, dok su još dvocifreni bili Ognjen Dobrić sa 13 i Duop Rit sa deset poena.

Džoni O'Brajant je dodao osam i uz to imao pet skokova, dok je takođe sa osam poena doprineo Kino Kolom.

Na drugoj strani je 11 poena imao Rudi Fernandes, dok su po deset postigli Nikolas Laprovitola, Gabriel Dek, Trej Tompkins i Džefri Tejlor.

Crveno-beli u narednom kolu, 22. januara, dočekuju Barselonu, dok Real dan ranije igra u Tel Avivu, protiv Makabija.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Lazarević za Sputnjik: Hvala najbližima što su sa mnom progutali svaku suzu, bol i nepravdu

Hrvatski trener ponovo tukao košarkaša! /video/

U Srbiji za njega nije bilo mesta – u Splitu postaje novi Toni Kukoč

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala