Da li je Zidan lagao i kakva je budućnost Luke Jovića

© REUTERS / JUAN MEDINASrpski fudbaler Luka Jović
Srpski fudbaler Luka Jović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski fudbaler Luka Jović ponovo je obukao dres Ajntrahta iz Frankfurta.

Jović će se vratiti u nemački klub u vidu pozajmice iz Real Madrida.

Srpski golgeter je u Kraljevskom klubu proveo prethodnih godinu i po dana, ali za to vreme nije uspeo da ostavi pozitivan utisak.

Jović je harao nemačkim, ali i evropskim fudbalom u dresu Ajntrahta od 2017. do 2019. godine, a onda je prešao u Real za oko 60 miliona evra.

U dresu ovog bundesligaša odigrao je 75 mečeva, tokom kojih je upisao 36 golova i devet asistencija, ujedno biti glavni igrač ekipe koja je igrala finale Lige Evrope.

Kada je realizovao transfer, izgledalo je kao da će dobru formu da prenese u špansko prvenstvo, izgledalo je kao da će Zinedin Zidan, trener Reala, da mu nađe pravu ulogu, ali...

Jović se nije snašao u dresu kluba iz Madrida i praktično jedino što je bilo konstantno su bile Zidanove neretko kontradiktorne i nejasne izjave.

Dok su mediji pričali da će Jović leta 2020. godine Jović sigurno napustiti Real, Zidan je govorio da u klubu „računaju na njega“.

Ipak, Srbin je jako retko dobijao šansu, a kada bi je dobio - nije je koristio.

Kopačke sa zastavom Srbije - Sputnik Srbija
Za njih ne postoje granice i politika: Srpski fudbaleri se u Albaniji osećaju kao kod kuće

Iako ovo nije kraj za Jovića u Realu, pošto je klub napustio samo u vidu pozajmice, za sada poslednja izjava francuskog stručnjaka bila je čudna kao i sve prethodne.

Dok su svi mediji, ujedno i Sputnjik, prenosili da je Jovićev povratak u Ajntraht već gotov, Zidan se oglasio na sledeći način.

„Jović je sa nama, nisu mi ništa rekli o pozajmici. Moramo da vidimo šta će se dogoditi. On je igrač koji postiže golove i to je ono što želimo od njega. Nije imao sreće sa povredama“, izjavio je Zidan.

Nepuna 24 časa kasnije, Ajntraht se oglasio zvaničnom potvrdom o dolasku 23-godišnjeg napadača.

Zidanova izjava je ili predstavljala pokušaj da se obmane javnost, ili ga je uprava kluba potpuno isključila iz bilo kakvog donošenja odluka vezano za Jovića.

Takođe, Jović u Realu nije bio „neko ko postiže golove“, pošto se za godinu i po dana, na 32 utakmice, u listu strelaca upisao dva puta.

Rečenica je sa povredama nije imao sreće je, sa druge strane, poprilično tačna, jer pored loše forme i male minutaže, Jović definitivno nije imao sreće.

 Luka Jović  - Sputnik Srbija
Iz Frankfurta za Sputnjik o povratku Jovića: Trpeće pritisak, očekivaće od njega tri gola po meču

Takođe, nije prvi put da Zidan hvali Jovića, pošto je to činio gotovo uvek kada je dobijao pitanja slične prirode na konferencijama za medije. I, posle pohvala, Jović bi ostao na klupi gotovo uvek.

Sve u svemu, ovaj potez bi trebalo da ispadne odličan za sve tri uključene strane.

Luka će imati priliku da povrati samopouzdanje i formu, Ajntraht će dobiti preko potrebno pojačanje barem za ovu sezonu, a Real neće ništa izgubiti odlaskom igrača koji ionako ne igra, ali zato može mnogo da dobije ukoliko Srbin povrati svoju vrednost.

​► Srbin želi ruski pasoš: „Očekujem poziv reprezentacije Rusije“

Batistuta, Adrijano? Ne – Dušan Vlahović!

Despotović na listi najboljih fudbalera Rusije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala