Za njih ne postoje granice i politika: Srpski fudbaleri se u Albaniji osećaju kao kod kuće

© Foto : Twitter/DW Srpski/SrpskiKopačke sa zastavom Srbije
Kopačke sa zastavom Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nesvakidašnja i svakako pozitivna priča stiže iz grada Lješ, koji se nalazi na severozapadu Albanije, u čijem drugoligašu igraju čak četvorica srpskih fudbalera.

Mnogi se ne bi odvažili na takav korak zbog aktuelne situacije i konstantnih tenzija između Srbije i Albanije, ali to ne važi za Milana Đorđevića, braću Čokić i Đorđa Vukašinovića.

Prvi, ujedno i najteži korak, povukao je iskusni napadač Milan Đorđević koji je pre više od osam godina kada je stigao u redove drugoligaša Beslidje.

"Još od 2012. godine sam ovde. Prelepo je, atmosfera sa igračima, predsednikom, svim ljudima iz Albanije, sve je na mestu. Zamenik kapitena sam, jedan od najiskusnijih igrača, tako da se osećam kao kod kuće", rekao je Đorđević, za "Dojče vele na srpskom".

​Pošto tamo spada u starosedeoce, a golovima i asistencijama je "kupio" navijače i zadobio njihovo poverenje i poštovanje, zaslužio je i nadimak "Đorđe Serbi" - "Đorđe Srbin".

Milan je nedavno kupio stad blizu jadranske obale, jer se primakao kraj karijere, ali će po svemu sudeći ostati tu da živi.

"Prezadovoljan sam. Verujte, osećam se kao u Srbiji, nemam osećaj da sam u Albaniji, ne samo sada, nego otkako sam stigao ovde", iskren je srpski napadač koji na kopačkama ima izvezenu zastavu Srbije.

Na njegovu preporuku došla u Lješ su stigla i dva brata Milan i Dimitrijev Čokić.

"Znali smo unapred gde idamo i šta nas očekuje. Nemamo nikakvih problema ovde", kratko je poručio centarfor Milan Čokić.

Na njegove reči nadovezao se brat Dimitrije.

"Svakome kome sam rekao da idem dole, svi su rekli, au brat, šta ćeš tamo. Ja sam opet slušamo samo sebe i bio sam ubeđen da je to pravi izbor. Rešio sam i nema šta. Teško je ljudima objasniti, svako je drugačiji sve je od čoveka do čoveka", ističe Dimitrije Čokić, koji je po vokaciji takođe napadač.

Kažu da je fudbal igra u kojoj politika i granice ne postoje. Jedan od onih koji su bili skeptični je golman Đorđe Vukašinović.

Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija
Kriza nastavljena – Mitrović ni na klupi protiv Totenhema

"Prvi utisak, hoćeš da dođeš ovde bilo je malo stresno i za mene i za moju porodicu i za sve. Rekao sam sebi idem, pa probaću.

Jasno je samo jedno - Srbi će u Lješu biti dugo dobrodošli, što je potvrdio predsednik drugoligaša Đon Ndoka.

"Imao sam Srbe svake godine i uzeću ponovo Srbe. Zadovoljan sam Đorđevim dečacima jer imaju karakter i uzorni su sportisti. Ceo Lješ ih voli i zna kao dobre momke", poručio je Đon Ndoka.

► Maksimović za Sputnjik: Sneg „ugušio“ koronu u Madridu, uživam u ulozi oca

► Sergejev brat i nesuđeni "đavo" – imao 14 odbrana, dao gol, nedovoljno za Milan

► Iz Frankfurta za Sputnjik o povratku Jovića: Trpeće pritisak, očekivaće od njega tri gola po meču

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala