Iz Frankfurta za Sputnjik o povratku Jovića: Trpeće pritisak, očekivaće od njega tri gola po meču

© AP Photo / Paul White Luka Jović
 Luka Jović  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Luka Jović je spakovao kofere, napustio Madrid i vratio se u Ajntraht Frankfurt, gde je bio "monstrum" od napadača i gde je igrao najbolji fudbal u karijeri. Takav nesvakidašnji rasplet, s obzirom na to da su i igri bili Milan i Mančester junajted, za Sputnjnik je prokomentarisao iskusni fudbalski trener Dragoslav Stepanović.

Popularni Stepi, koji je sa Ajntrahtom bio nadomak titule, a sa Bajer Leverkuzenom osvojio Kup Nemačke, i koji živi s porodicom u Frankfurtu, bio je pomalo zatečen pomenutom informacijom.

​"Zovu me i Nemci i pitaju šta se dešava, svi su zbunjeni. Ipak, dogovor je pao i Real Madrid je do kraja sezone pozajmio Ajntrahtu Jovića. Mislim da će mu biti izuzetno teško. Ma, pakleno teško", počeo je priču Dragoslav Stepanović.

​Na pitanje zbog čega misli da će iskusnom napadaču i reprezentativcu Srbije, koji se očigledno nije snašao u Primeri, mada nije imao ni previše prilike kod Zinedina Zidana da se pokaže i nametne, nekadašnji trener Vojvodine i brojnih nemačkih klubova je odgovorio:

"Luka će trpeti neverovatan pritisak. Jer, kada se vraćate na mesto uspeha, morate da budete još bolji, ili će vas osporavati. U njegovom slučaju, očekivaće ne jedan, nego tri gola po utakmici, što je jako, jako teško. Takođe, nije to više onaj Ajntraht gde se Jović osećao komforno. Nema Alea, nema Rebića, Kostić je u padu forme, večito ga čuvaju dvojica", objašnjava Stepanović i dodaje.

"Otežavajuća okolnost je što je Adi Hiter konačno 'vratio u život' i Andrea Silvu, koji je postigao 14 golova i prosto je eksplodirao. Teško da sada neko može da dođe i da ga tek tako izbaci iz postave, to može da poremeti hemiju i ekipi, koja je počela da beleži bolje rezultate, posle slabog starta", završio je razgovor iz Frankfurta za Sputnjik Dragoslav Stepanović.

Luka Jović - Sputnik Srbija
Luka Jović se vraća „drugoj kući“!

Podsetimo, Luka Jović je za Ajntraht na 75 utakmica postigao čak 36 golova uz devet asistencija, posle čega je slavni Real "odrešio kesu" i platio 60 miliona Nemcima u zamenu za potpis 23-godišnjeg srpskog napadača.

Ipak, gol-mašina je opasno zaribala u slavnom belom dresu, čija se težina oseća na svakom koraku i u svakom trenutku na terenu, pa će povratak na mesto uspeha, praktično biti "popravni" za povratak na "Santijago Bernabeu".

► „Ako Đurđeviću date priliku – ubiće vas!“ /video/

► Srbin želi ruski pasoš: „Očekujem poziv reprezentacije Rusije“

► Veljković za Sputnjik: Za Partizan sam čuo samo od drugova

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala