Radonjić o Zvezdinim problemima i povratku svog „deteta“

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde, govorio je o najbitnijim temama pred naredni meč svoje ekipe.

Košarkaši Crvene zvezde u narednom, 18. kolu Evrolige dočekuju ekipu Fenerbahčea.

Turski tim, koji sa klupe predvodi selektor Srbije Igor Kokoškov, ostvario je pobedu u prvom meču u Istanbulu rezultatom 77:63.

Zvezda je u poslednja tri meča dva puta bila bolja od Fenera u Beogradu, a deo jednog od tih duela bio je upravo Radonjić, koji je na klupi crveno-belih bio i 2017. godine.

„Očekuje nas težak meč. Ekipa Fenerbahčea je u poslednjim utakmicama pokazala da se nalazi u jako dobroj formi, puno bolje izgledaju nego što je to bio slučaj prethodno“, rekao je Radonjić dan pred duel.

Utakmica je na programu u sredu, 7. januara, od 19 časova, u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

© Foto : Foto: KK Crvena zvezdaCrvena zvezda košarka
Radonjić o Zvezdinim problemima i povratku svog „deteta“ - Sputnik Srbija
Crvena zvezda košarka

U Beograd će se ovom prilikom vratiti Marko Gudurić, srpski bek koji je bio deo tima Zvezde koji je u pomenutom meču 2017. pobedio Fenerbahče.

Gudurić je prve ozbiljnije igračke korake napravio upravo kod Dejana Radonjića, da bi potom imao dobar period u Feneru, zatim neuspešan „izlet“ u NBA, te se nedavno vratio u Istanbul.

„Dolazak Gudurića je evidentno podigao kvalitet igre Fenerbahčea. Jasno je da se 'slažu' i u poslednjim mečevima su pokazali da mogu da imaju značajnu ulogu u nastavku sezone, u Evroligi. Na nama je da, kao što uvek i kažem, prikažemo naš maksimum“, dodao je Radonjić.

Dvadesetpetogodišnji bek je odmah ostvario vidni uticaj na igru izabranika Igora Kokoškova, pa je u poslednjem evroligaškom meču, protiv Asvela, ubacio 16 poena (6/12 iz igre), i uz to dodao četiri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Zvezda u ovaj meč ulazi sa šest pobeda u 17 utakmica, a ovo će biti drugi evroligaški duel na klupi za Radonjića, koji je prethodno pobedo Panatinaikos.

Slavko Vraneš - Sputnik Srbija
Slavko Vraneš se seća 6. januara 2010, Duletovih ulazaka u svlačionicu i „Časova ljubavi“

Ipak, situacija će biti dodatno otežana time što neće biti Džordana Lojda i Marka Simonovića, dok problem postaje još veći jer su još dva igrača pod znakom pitanja.

„Neki od njih se vraćaju u trenažni proces. Sigurno je da je potrebno vremena da se sve dovede na nivo koji želimo. (Lengston) Hol i (Marko Jagodić) Kuridža su počeli da rade, Lojd i Simonović još nisu i još ne znam kada će se to dogoditi. Radimo po planu“, otkrio je crnogorski stručnjak.

Crveno-beli za vikend neće igrati, pošto je zbog korone u Ciboni odložen taj duel ABA lige, pa će zbog toga moći da se dodatno odmore pred duplo kolo Evrolige naredne nedelje, odnosno duele sa Realom u Madridu i Valensijom u Valensiji.

Bogdan Karaičić za Sputnjik: Saša je pričao sa Nedovićem, dajmo Igoru šansu da pomogne Srbiji

Niko kao Jokić u novijoj istoriji NBA /video/

Srpski zet u misiji da zapuši usta kritičarima

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala