Predsednik Zvezde za Sputnjik otkrio da li će zvati Savićevića protiv Milana

© Foto : YT/Crvena zvezdaSvetozar Mijailović, predsednik FK Crvena zvezda
Svetozar Mijailović, predsednik FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Utakmica nokaut faze Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana našla se usred rata koji vode generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić i legenda kluba s Marakane Dejo Savićević, pa je nejasno da li će Genije biti gost na utakmici 18. februara.

Podsetimo, Terzić i Savićević su na ratnoj nozi još od utakmice između selekcija Crne Gore i tzv. Kosova, nakon što je legendarni dribler Zvezde i Milana optužio Terzića da je direktan krivac što su fudbaleri Zvezde - Mirko Ivanić i Filip Stojković odbili da igraju pomenutu kvalifikacionu utakmicu, koja je bila i poslednja Ljubiši Tumbakoviću na klupi „sokolova“.

I od tada datira sukob, ali je Zvezdan Terzić rešio da ostavi ego po strani, da zakopa ratne sekire i da pozove Savićevića na utakmicu sa Milanom, s obzirom na to da je Dejo legenda Zvezda i roso-nera.

© AFP 2023 / ERIC FEFERBERGDejan Savićević
Predsednik Zvezde za Sputnjik otkrio da li će zvati Savićevića protiv Milana - Sputnik Srbija
Dejan Savićević

Ipak, predsednik FS Crne Gore nije želeo da prihvati ruku pomirenja, već je drsko poručio da je Terzić poslednja osoba koja treba da ga zove ili da ga uzima u usta.

Jasno je da je jedina adresa za rešavanje misterije da li će Genije biti na stadionu „Rajko Mitić“ 18. februara, bila prvi čovek Zvezde – Svetozar Mijailović.

U razgovoru za Sputnjik otkrio je da li će pozvati Savićevića, pričao je o dominaciji Crvene zvezde, Dejanu Stankoviću, kao i o fudbalu bez navijača, što je, nažalost, postalo deo svakodnevice.

Dejan Savićević dok je igrao za Milano - Sputnik Srbija
Dejo odgovorio na Terzićev „poziv“: Zna on šta je uradio, neka me više ne pominje

„Crvena zvezda je jedinstven kolektiv. U Crvenoj zvezdi je svaki čovek odgovoran za ono što radi. Taj poziv, ako ga je uputio Zvezdan Terzić kao direktor, uputio ga je istovremeno i predsednik kluba. Ne bih ništa dodavao niti oduzimao. Jer, taj poziv ne može biti nešto na čemu će se Zvezda diferencirati. Gospodin Terzić je rekao nešto izuzetno bitno, a to je da je Dejan Savićević jedan od igrača koji su obeležili jedan period u Crvenoj zvezdi i koji je zaslužan za fantastične rezultate i njemu je, samim tim, mesto na stadionu „Rajko Mitić.“ S tog stanovišta, svi ljudi, fudbaleri, koji su pripadali istoriji Crvene zvezde i koji vole Zvezdu, uključujući i Deju, treba da imaju odnos prema Zvezdi, a ne prema pojedincima“, izjavio je Toza.

Na pitanje da li misli da će se Savićević pojaviti na tribinama najvećeg srpskog stadiona u okršaju sa Milanom, Mijailović je kratko odgovorio, prebacivši lopticu u polje crnogorskog asa:
„To je njegov izbor“.

Crvena zvezda je nanizala tri šampionske titule, dve pod komandom Vladana Milojevića, jednu dok je na klupi Dejan Stanković, ali je nadomak osvajanja četvrte istorijske, zbog „plus devet“ u odnosu na drugoplasirani Partizan. Mijailović, kao predsednik, ne krije da je prezadovoljan Dekijevim radom.

​​„Ono što je najbitnije jeste da je novi trener nastavio kontinuitet onoga što je Crvena zvezda zacrtala u svom planu i što će praktično pred osvajanjem četvrte šampionske titule. Tu je naravno i plasman u nokaut fazu Lige Evrope. To je nešto što je apsolutno u ovom vremenu i formatu takmičenja ogroman uspeh, za klubove s ovih prostora. Ostvaren je rezultat koji je za svako poštovanje“, ističe Mijailović i dodaje.

Miodrag Grof Božović - Sputnik Srbija
Grof Božović za Sputnjik: Na Marakani lopta drugačije skače

„Taj uspeh je još veći jer je stigao u otežavajući okolnostima pandemije koronavirusa, u kojoj smo se našli i mi i ceo svet“.

Mijailović drži palčeve da navijačima bude dozvoljeno prisustvo u meču sa Milanom, ali...

„Ništa se još ne zna. Sigurno da bi Zvezda s navijačima bila jača protiv Milana. To navijanje čini naš klub posebnim, čak i s neuporedivo bogatijim i slavnijim klubovima. Ta hemija koja se stvara na „Rajku Mitiću“, je nešto što daje podstrek momcima na terenu. Ta hemija je rezultatirala mnogo puta u velikim pobedama, ili u nekoj ravnopravnoj borbi sa mnogo jačim protivnicima. Fudbal je sport koji uvek može da priredi situaciju u kojoj onaj koji nije favorit može da dođe do boljeg rezultata. Zvezda je umela da odigra i takve utakmice, pa zašto da to ne bude slučaj protiv lidera italijanskog šampionata. Svakako da će biti poslasitaca za nas ove u Beogradu meč s Milanom, jer je ta tradicija naših susreta toliko bogata da pruža različita iskustva“. Videćemo kako će se odvijati situacija“, zaključio je razgovor prvi čovek Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

► Srbija dobija selektora: Piksi rekao „ne“, Savo jedini kandidat

► Simpatični brka eliminisao Srbiju, prešao u napadače i počeo da daje golove

► Terzićev odgovor Savićeviću: To je čovek pun kompleksa – dupla nula

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala