Ne prodaju samo Zvezda i Partizan ─ znaju to na Banovom brdu, a tu su i "zmajevi"

© YoutubeSlobodan Tedić
Slobodan Tedić - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Srbiji su prošla vremena kada je bilo „zakucano“ da su za prodaju fudbalera u inostranstvo isključivo zadužena dva najveća srpska kluba – Crvena zvezda i Partizan.

Kapa dole večitima, jesu njihovi transferi često višemilionski, ali svakako raduje činjenica da sve češće „preko“ idu fudbaleri iz Čukaričkog, Vojvodine, Voždovca, TSC iz Bačke Topole.

Sve glasnije najave da će prošlosezonski hit Superlige TSC prodati Vladimira Silađija u južnokorejski Gangvong, naterale su nas da se prisetimo kako su poslovali srpski klubovi sa inostranim.

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli FK Čukarički (@fkcukaricki)

Činjenica je da nisu to neki bombastični transfer, sa izuzecima Slobodana Tedića, koji je iz Čukaričkog prešao u Mančester siti, za oko tri miliona evra, koliko može da izađe transfer uključujući sve bonuse, kao i Filipa Stuparevića, koji je dres Voždovca zamenio Votfordovim, u potpisu „teškom“ tri miliona evra.

​Odlične partije Vladimira Silađija prošle godine i prvog dela sezone bile su najbolja moguća preporuka da to vide strani klubovi. Javili su se Korejci, koji prema navodima medija, nude 150.000 evra u zamenu za slobodu 27-godišnjeg napadača.

Silađi je bio jedan od najzaslužnijih za meteorski napredak i uspeh kluba iz Bačke Topole, čiji je član od 2016. godine.

Od tada je odigrao 114 utakmica i postigao 49 golova uz 19 asistencija.

U karijeri je nosio dresove Vojvodine, Proletera, Sloge iz Temerina, Timoka i ČSK Čelareva.

Ali, nije samo TSC modernim, brzim i efikasnim fudbalom privukao inostrane klubove.

Vojvodina je prošle sezone podigla trofej Kupa Srbije, a jedan od najzaslužnijih bio je golman Emil Rockov.

Odlične partije u kontinuitetu 25-godišnjeg čuvara mreže dovele su ga do reprezentativnog dresa, obezbedivši mu i transfer u Fehervar.

Mađari su na ime obeštećenja bili dužni da isplate novosadskoj „staroj dami“ 350.000 evra.

Čukarički, jedini privatni klub u Superligi, koji ima ozbiljan uređen sistem funkcionisanja i koji je osim Slobodana Tedića prodao Miroslava Bogosavca u ruski Ahmat Grozni, kao i Petra Micina Udinezeu, po svemu sudeći je na odličnom putu da ostvari posao sa Lacijom.

Prema pisanju italijanskog Il Mesađera nebeskoplavi su zainteresovani za Dimitrija Kamenovića.

 Luka Jović  - Sputnik Srbija
Godina u kojoj su nestali milioni – u neslavnom društvu Jović, Azar i „najskuplji“ golman sveta

Talentovani levi bek odlično se snalazi na mestu štopera, što nije promaklo sportskom direktoru Rimljana Igliu Tareu, koji želi da ga vidi u dresu Lacija.

Vrednost Kamenovića na fudbalskom tržištu trenutno je procenjena oko 500.000 evra.

Jasno je da Superliga kuburi s kvalitetom, pogotovo ove sezone kada ima čak 20 klubova, ali pomenuti realizovani transferi, kao i i koji su na korak od realizacije, nedvosmisleno ukazuju na to da je Srbija i dalje rasadnik talenata, i meka za inostrane klubove koji mogu da kupe jeftino, a kasnije višestruko da zarade.

Činjenica je da bi naši klubovi mogli daleko bolje da prođu kada bi bili samo malo strpljiviji, ali je jasno da u većini slučajeva loš finansijski momenat diktira uslove poslovanja.

► „Novi soj“ preti tradiciji u kolevki fudbala – igrači bolesni, a treneri uplašeni

► Liverpul poslednjeg dana 2020. doveo tinejdžera iz Srbije

► Đurovski za Sputnjik: Stadion da bude u srcu Srbije, za igrače bez karaktera – nema dresa Srbije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala