Vučić sa Bocan-Harčenkom: Nadamo se poseti visokog ruskog zvaničnika do kraja godine

© Foto : Lola ĐorđevićSastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenko
Sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka. Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, izražena je nada da će do kraja godine biti realizovana poseta Srbiji jednog od visokih ruskih zvaničnika.

Vučić je Bocan-Harčenka primio kako bi ga zamolio da predsedniku Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za pismo saučešća povodom smrti patrijarha Irineja, ali su razgovarali i o bilateralnim odnosima, te o nizu regionalnih i globalnih pitanja.

Vučić je istakao da je prisustvo predstavnika Ruske pravoslavne crkve mitropolita Ilariona na sahrani patrijarha Srpske pravoslavne crkve bilo potvrda bliskosti dveju crkava i dvaju naroda, saopštilo je Predsedništvo, preneo je Tanjug.

© Foto : Lola ĐorđevićVučić i Bocan Harčenko razgovarali su o srpsko-ruskim odnosima, ali i nizu regionalnih i globalnih pitanja
Vučić sa Bocan-Harčenkom: Nadamo se poseti visokog ruskog zvaničnika do kraja godine - Sputnik Srbija
Vučić i Bocan Harčenko razgovarali su o srpsko-ruskim odnosima, ali i nizu regionalnih i globalnih pitanja
Ambasador Bocan-Harčenko je podelio svoje uspomene na patrijarha Irineja i njegovu posvećenost završetku radova na Hramu Svetog Save, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali o aktuelnim pitanjima srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje, izrazivši nadu da će do kraja godine biti realizovana poseta Srbiji jednog od visokih ruskih zvaničnika.

Dvojica sagovornika su posebnu pažnju posvetili realizaciji konkretnih dogovora i zajedničkih projekata u oblasti infrastrukture i energetike i izrazili nadu da će ključni projekti biti završeni u dogovorenom roku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala