Bugari ismejali planove Ukrajine da „zauzme“ Krim

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKrim, Rusija
Krim, Rusija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Borba sa Rusijom je loša ideja, jer „Rusi udaraju jako“, smatraju čitaoci bugarskog lista „Fakti“, koji su komentarisali članak o šansama Ukrajine da „zauzme“ Krim.
U članku se navodi mišljenje kineskih stručnjaka koji kažu da Ukrajina nema dovoljno snage i odlučnosti za izvođenje tako složene vojne operacije. Istovremeno, zapadni saveznici neće podržati takav nepromišljeni potez Kijeva, a Rusija će zauzvrat oštro reagovati na svakoga ko zadire u njenu teritoriju. List navodi da se stanovnici Krima poistovećuju sa Rusijom, pa bi se poluostrvo pre ili kasnije odvojilo od Ukrajine.
Sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija
UN: Usvojena antiruska Rezolucija o Krimu; Rusija: To su laži

Čitaoce bugarskog lista zabavila je pretpostavka da bi Ukrajina mogla da „zauzme“ Krim uz pomoć blickriga.

„Za kijevske fašiste, rat protiv Rusije je ravan samoubistvu! Čak se ni Amerikanci ne usuđuju da to učine“, piše az # Pobeda75.

„Čak je i u igrici borba protiv Rusije loša ideja. Gledajte crtani film 'Maša i medved' i ne trzajte se“, našalio se korisnik Pazo.

„Već je postojao jedan takav 'blickrig' protiv Rusije, tada su se hiljade Nemaca zabavljali u Sibiru“, primetio je Baj Šile.

Grafit Rusija i Krim - zauvek zajedno  - Sputnik Srbija
Ukrajinski političar optužio Obamu za „predaju“ Krima Rusiji

Rusi udaraju jako, pa dugo boli“, rekao je korisnik pod nadimkom Šmid.

„Primer Krima dobro ilustruje zakon bumeranga: rezolucija o pravu na samoopredeljenje, koju su 2007. godine Sjedinjene Američke Države nagovorile UN da usvoje, imala je za cilj Kosovo, a na kraju je pomogla da krimska pomorska baza ne postane NATO“, dodao je Ccc.

Krim je postao ruska regija nakon referenduma, gde je više od 96 procenata glasalo za ponovno ujedinjenje sa Rusijom. Predsednik Rusije Vladimir Putin naglasio je da je pitanje Krima u potpunosti zatvoreno.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala