Poruka Hagu iz Prištine: Saslušajte Dačića /video/

© Tanjug / RADE PRELICPredsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sekretar Socijaldemokratske inicijative (NISMA) Biljal Šerifi zatražio je od predsednice Specijalnog suda Ekaterine Trendafilove da razjasni da li se pripremaju optužnice protiv srpskih predstavnika, navodeći da bi taj sud trebalo da sasluša i predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića.

Šerifi je na konferenciji za novinare ocenio da bi Specijalni sud trebalo da sasluša i druge srpske zvaničnike, među kojima i Radomira Markovića, objavila je prištinska „Koha“.

„Na osnovu izjave Ekaterine Trendafilove koja je rekla da će svako ko je počinio zločine odgovarati, NISMA traži od tužilaštva da razjasni da li je postojala saradnja sa Specijalizovanim većima“, naveo je Šerifi i upitao je i koliko je dosijea tužilaštvo poslalo kancelarijama Specijalnog suda.

Kako je rekao, NISMA traži od Trendafilove da razjasni da li pripremaju optužnice protiv srpskih predstavnika, jer su izjavili da će tretirati zločina bez razlike.

„Zahtevamo dela, a ne samo reči, ako njihove namere nisu samo propaganda“, dodao je Šerifi.

Lider NISMA Fatmir Ljimaj bio je među visokim ličnostima „OVK“ pomenutim u optužnici za ratne zločine protiv Hašima Tačija, Kadri Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala