„Razbićemo vas u paramparčad“: Pristup SAD izgradnji „Severnog toka 2“ podseća na mafijaške metode

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki pristup izgradnji gasovoda „Severni tok 2“ podseća na metode mafije, izjavio je šef Odbora za ekonomiju i energetiku nemačkog Bundestaga Klaus Ernst u intervjuu za list „Junge Velt“.

Nedeljnik „Cajt“ je ranije objavio da je nemačka vlada ponudila SAD sporazum težak milijardu dolara u zamenu za to da Vašington odustane od sankcija protiv projekta „Severni tok 2“, izrazivši spremnost da u Nemačkoj finansira izgradnju dva terminala za prijem američkog tečnog prirodnog gasa.

Prema navodima nedeljnika, o tome se govori u pismu vicekancelara, nemačkog ministra finansija Olafa Šolca upućenom američkom ministru finansija Stivenu Mnučinu 7. avgusta.

„Ukoliko je tačno, to je servilnost najgore vrste. Nije moguće da bismo se u slučaju ucene otkupili tako što bismo Amerikancima davali terminale za gas iz škriljaca, koji nama nije potreban“, rekao je Ernst.

Kako je rekao „metod, koji u tom slučaju koriste SAD, podseća na mafiju“.

„Američka vlada kaže: 'Želimo da vas zaštitimo, ali, ukoliko nam to ne dozvolite, razbićemo vas u paramparčad'“, dodao je.

Ernst je rekao da Ameriku zanima isključivo realizacija sopstvenih ekonomskih interesa i da je to strašno.

Nemce ne zanimaju sankcije protiv Rusije

Govoreći o sankcijama protiv Rusije, član komiteta Bundestaga za ljudska prava Valdemar Gert izjavio je da građani Nemačke nisu zainteresovani za njih, jer, kako je rekao, Evropa nema budućnost bez saradnje Moskve i Berlina.

Izgradnja gasovoda - Sputnik Srbija
„Nemci će biti u mraku“: Nemački poslanik upozorio na posledice odustajanja od „Severnog toka 2“

„Nemački narod nije zainteresovan za sankcije, on nikada nije bio niti će biti neprijatelj ruskog naroda. Ono što sada vidimo u političkoj areni - stvaranje napetosti, nije opšte mišljenje nemačkog naroda. Zato smo danas ovde, kako bismo našim parlamentarcima i kolegama takođe rekli da postoje parlamentarci u Nemačkoj koji su zainteresovani za našu međusobnu saradnju i razvoj“, rekao je poslanik.

On je istakao da „evropski kontinent nema budućnost bez saradnje Rusije i Nemačke“.

„Stoga smatram da smo danas obradili veoma važna pitanja i to je početak nove faze u odnosima na polju saradnje i prijateljstva. Ishod tog procesa bi trebalo da se završi stvaranjem slobodnog ekonomskog prostora – od Lisabona do Vladivostoka. Tada će naša deca imati srećan i siguran život“, rekao je.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala