Čeka se registracija: Uskoro počinje proizvodnja ruske vakcine u Brazilu

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaVakcine protiv kovida
Vakcine protiv kovida - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije (RFPI), kompanija „Unio kimika farmaseutika nasional“ i vlada brazilske države Parana predali su brazilskoj Nacionalnoj agenciji za sanitarni nadzor dokumenta za registraciju ruske vakcine protiv korone „Sputnjik V“, čija će proizvodnja u toj zemlji biti pokrenuta u bliskoj budućnosti, saopštio je RFPI.

Kako se navodi, dokumenta su poslata Nacionalnoj agenciji za sanitarni nadzor 29. oktobra.

Prema sporazumu o predaji tehnologije između Ruskog fonda i kompanije „Unio kimika farmaseutika nasional“ (Uniao Quimica Farmaceutica Nacional), na teritoriji Brazila će uskoro biti pokrenuta proizvodnja prvih serija vakcine „Sputnjik V“.

„Napori svih organizacija i lica koja su uključena u razvoj, testiranje i proizvodnju vakcine 'Sputnjik V' u Brazilu usmereni su na to da stanovništvu što pre omogući pristup leku na osnovu principa transparentnosti, bezbednosti i efikasnosti“, saopštio je Ruski fond za direktne investicije.

Prema rečima generalnog direktora Ruskog fonda za direktne investicije Kirila Dmitrijeva, RFPI i „Unio kimika“, uz podršku vlade Parane, aktivno sarađuju sa Nacionalnom agencijom za sanitarni nadzor Brazila, koja trenutno igra ključnu ulogu.

„Registracija će omogućiti da se u bliskoj budućnosti započne proizvodnja kao i distribucija vakcine na teritoriji Brazila. U vreme kada situacija sa pandemijom virusa korona u svetu ne pokazuje poboljšanje, partnerstvo vezano za vakcinu 'Sputnjik V' omogućiće da se koordinišu napori naših zemalja i da se stanovništvu Brazila obezbedi efikasna, bezbedna vakcina zasnovana na dobro proučenoj platformi adenovirusnih vektora čoveka“, rekao je Dmitrijev.

Podsetimo, vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Trenutno su u toku postregistraciona ispitivanja vakcine u kojima učestvuje 40 hiljada dobrovoljaca.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala