Belorusija pojačava zaštitu zapadne granice: Od sada pod budnim okom dronova

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaBespilotna letelica na poligonu Oružanih snaga Belorusije tokom zajedničkih vojnih vežbi beloruske i ruske vojske "Zapad 2017"
Bespilotna letelica na poligonu Oružanih snaga Belorusije tokom zajedničkih vojnih vežbi beloruske i ruske vojske Zapad 2017 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beloruska vojska uključiće bespilotne letelice u monitoring područja blizu državne granice u taktičkom pravcu Grodna u okviru planiranih vežbi, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane te zemlje.

Kako je istaknuto u saopštenju, beloruske oružane snage u utorak nastavljaju sa sprovođenjem planiranih aktivnosti borbene pripreme na poligonima i pojedinim delovima područja.

„Avijacija će realizovati letove aviona u okviru zaštite državne granice u vazdušnom prostoru. Jedinice bespilotnih avijacionih sistema nadgledaće teren u tim oblastima po pozivu i planovima komandanata brigade“, saopšteno je na sajtu resora.
Tenkovi T-72B na poligonu Oružanih snaga Belorusije u Borisovu - Sputnik Srbija
Beloruska vojska započela vežbe zaštite granice

Ministarstvo je naglasilo da će jedinice radio-elektronske borbe iz 16. zasebnog puka obavljati zadatke sprovođenja radio-izviđanja ultrakratkih linija radio-veze.

Tokom pripreme združenog grupisanja vojske u taktičkom pravcu Grodna za kompleksnu taktičku odbrambenu vežbu, vazdušno-desantne, tenkovske i motorizovane jedinice uvežbavaju borbenu pripremu, dodaje Ministarstvo.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da protivnici Belorusije pokušavaju da „razbiju“ zemlju iznutra, a „sa druge strane granice“ već otvoreno prete. Prema njegovim rečima, granici se približavaju trupe NATO-a, a avioni F-16 već su udaljeni na 15-20 minuta.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala