Beloruska vojska započela vežbe zaštite granice

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaTenkovi T-72B na poligonu Oružanih snaga Belorusije u Borisovu
Tenkovi T-72B na poligonu Oružanih snaga Belorusije u Borisovu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mehanizovana brigada Oružanih snaga Belorusije počela je da čuva granicu u okviru vojnih vežbi na zapadu zemlje, navodi se u saopštenju beloruskog Ministarstva odbrane.

„Jedinice 120. Posebne mehanizovane brigade sa sredstvima jačanja pristupilo je praktičnoj službi zaštite državne granice“, saopštilo je Ministarstvo.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na zajedničkim vojnim vežbama Belorusije i Rusije Zapad 2017 - Sputnik Srbija
Belorusija: Počinju taktičke vojne vežbe na zapadnim granicama

U saopštenju se dodaje i da beloruska avijacija obavlja letove u okviru zaštite državne granice u vazdušnom prostoru. Jedinice za elektronsko ratovanje iz kombinovane grupe snaga zauzimaju privremeni položaj. Njihov zadatak je sprovođenje izviđanja, radio-suzbijanje prijemnih terminala satelitskih radio-navigacionih sistema i sveobuhvatna tehnička kontrola u oblastima u kojima trupe obavljaju zadatke.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da protivnici Belorusije pokušavaju da „razbiju“ zemlju iznutra, a „sa druge strane granice“ već otvoreno prete. Prema njegovim rečima, granici se približavaju trupe NATO-a, a avioni F-16 već su udaljeni na 15-20 minuta.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala