Buknula korona u regionu: Crni rekordi u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji

CC0 / piksabej / Korona virus
Korona virus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iz dana u dan raste broj zaraženih kovidom 19 u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji. Prema najnovijim podacima, u BiH je zabeležen najveći porast broja slučajeva virusa korona u celom regionu.

Čak 340 novih slučajeva koronavirusa potvrđeno je za dan u BiH, a osam osoba je preminulo.

Tokom 24 časa pre poslednjeg preseka stanja u Federaciji BiH  na koronavirus je testiran 1.601 uzorak, od kojih su 234 bila pozitivna.

Prazna učionica sa natpisom „karantin“ na tabli - Sputnik Srbija
Bosna najavila moguće pomeranje početka školske godine

U Republici Srpskoj u istom periodu testiran je 471 laboratorijski uzorak, a koronavirus je potvrđen kod 106 osoba, dok je prijavljeno sedam smrtnih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U Hrvatskoj je zabeleženo 255 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te je broj obolelih trenutno aktivnih slučajeva 1689.

Među njima je 127 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata. Preminulih osoba nema.

Dupliran broj zaraženih za jedan dan 

U Sloveniji je u poslednja 24 sata na koronavirus testirano 1.159 osoba, među kojima su potvrđena 34 nova slučaja zaraze, objavila je slovenačka vlada.

To je dvostruko više u odnosu na prethodni dan, kad je novih zaraza za jedan dan bilo 17.

U Sloveniji je zbog infekcije koronavirusom u bolnici 16 osoba, ali nikome od njih ne treba intenzivna nega, objavilo je slovenačko Ministarstvo zdravstva.

Tokom epidemije je u Sloveniji testiranjem otkriveno ukupno 1.827 slučajeva zaraze, a danas je, po službenim procenama, 256 aktivnih slučajeva.

Prema poslednjem preseku stanja u Albaniji, u toj zemlji je u prethodna 24 časa potvrđeno 158 novih slučajeva koronavirusa, a dve osobe su preminule.

U Severnoj Makedoniji su u istom periodu testirana 1.902 uzorka na koronavirus, od kojih je pozitivno bilo 108, a dve osobe su preminule.

Poluintenzivna nega u kovid bolnici „Bežanijska kosa“ - Sputnik Srbija
Smanjuje se broj pacijenata na respiratorima: Preminulo pet ljudi, 161 novozaražen

Hrvatska na još jednoj „crnoj listi“

Hrvatska u poslednjih 14 dana ima ukupno 33,4 zaraženih na 100.000 stanovnika, čime se svrstala među 10 zemalja sa najvećim brojem zaraženih u Evropi, podaci su Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

Najlošije brojke u pomentom periodu ima Španija , gde je čak 132,2 zaražena na 100.000 stanovnika, a slede Luksemburg i Malta sa nešto više od 98 zaraženih.

Što se tiče zemalja iz okruženja, Austrija koja je Hrvatsku stavila na “crvenu listu” ima 26,8 zaraženih, susedna Slovenija 12,4, Italiji 10, a najbolje stoji Mađarska gde su u poslednje dve sedmice zabeležena samo samo 4,4 zaražena, preneo je Tanjug navode hrvatskih medija.

Pročitajte još:

Sve više zemalja razmatra da Hrvatsku stavi na listu rizičnih zemalja zbog korone

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala