Uprava policije: Biće podnete krivične prijave zbog litija

© Sputnik / Nebojša PopovićMitropolit Amfilohije predvodi litiju u Podgorici
Mitropolit Amfilohije predvodi litiju u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odgovornim iz više crnogorskih gradova staviće se na teret krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Iz Uprave policije najavili su da će podneti krivične prijave zbog juče održanih javnih okupljanja.

U više crnogorskih gradova juče su održane litije, verska okupljanja i šetnje građana.

Policija poručuje da će prijave podneti zbog okupljanja suprotno propisanim merama Nacionalnog koordinacionog tela (NKT), odnosno, da će odgovornima na teret staviti krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, prenose „Vijesti“.

Policija je sinoć uhapsila dvojicu sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske — Mirčetu Šljivančanina i Željka Ćalića. Tužiteljka Jelena Protić obojici je nakon saslušanja odredila zadržavanje do 72 sata.

„Policija u Podgorici lišila je slobode M.Š. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično delo, na način što je organizovao javno okupljanje u pokretu kojem je prisustvovalo po procenama policije oko 8.500 građana, što je suprotno meri NKT-a o dozvoljenom broju građana na javnim okupljanjima. Tužilac je za M.Š. doneo rešenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu. Zbog sumnje da je počinio isto delo, lišen je slobode i Ž.Ć, koji je organizator javnog okupljanja u Danilovgradu, kojem je prisustvovalo oko 350 građana. Nakon saslušanja nadležni tužilac je za ovo lice doneo rešenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Budvanska policija će podneti krivičnu prijavu protiv sveštenika Borisa Radovića, odgovornog, kako tvrde iz Uprave policija, za javno okupljanje u Budvi zbog kršenja mere NKT-a.

Barska policija je podnela krivične prijave protiv Marjana Petkovskog i Slobodana Zekovića zbog organizovanja javnih okupljanja u ovom gradu i Sutomoru mimo propisanih mera NKT-a.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije - Sputnik Srbija
Prikivaju Crkvu na krst — mitropolit Amfilohije o hapšenju sveštenika

Policija u Pljevljima će zbog jučerašnjeg javnog okupljanja podneti krivičnu prijavu protiv sveštenika Saše Janjića i člana Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja Bojana Strunjaša za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

„Službenici Centra bezbednosti Berane prikupili su obaveštenja od organizatora na okolnosti javnog okupljanja u Beranama i spisi predmeta su dostavljeni nadležnom Tužilaštvu“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Od organizatora javnog okupljanja u Bijelom Polju Darka Pejića policija je prikupila obaveštenja koja su dostavljena nadležnom tužiocu, koji je rekao da u postupcima Pejića nema elemenata krivičnog dela.

Osim toga, policija je u Nikšiću zbog javnog okupljanja prikupila obaveštenja od M.A. i sveštenika Miodraga Todorovića. Predmet će, kako tvrde iz Uprave policije, biti dostavljen Tužilaštvu na ocenu i mišljenje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala