Kina zainteresovana za izgradnju najvećeg nebodera u Evropi u Moskvi

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaNeboder One Tower
Neboder One Tower - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska državna kompanija "Mosinžproekt" i kineska "China Railway Construction Corporation" (CRCC) vode pregovore o investicijama u izgradnju nebodera "One Tower" na teritoriji međunarodnog poslovnog centra "Moskva-Siti". To će biti najveća zgrada u Evropi, piše "Komersant".
Kako su naveli u "Mosinžproektu", odluka o učešći kineske kompanije za sada nije doneta. Predstavnici "CRCC" su naglasili da se u ovom trenutku vrše procenu ekonomske efikasnosti građevinskog kompleksa. Oni nameravaju da kupe 50 odsto ovog projekta, čija ukupna vrednosti može iznositi 49 milijarde rubalja. Prema podacima kineske strane, "Mosinžproekt" ne vodi pregovore sa drugim investitorima.

Realizacija projekta je počela 2019. godine. Visina nebodera će iznositi 443 metra, površina 280.000 kvadratnih metara. U kompleksu koji će imati 101 sprat planirano je da bude više od 1.600 stanova i kancelarijski prostor, veličine skoro 60.000 kvadratnih metara, kao i restorani, prodavnice, kafei itd. Kako se pretpostavlja, projekat će biti realizovan do 2024. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala