Crnomorska flota „čuva“ Sredozemno more: Odbijen avijacioni napad „neprijatelja“

© Pres-služba MO RF / Uđi u bazu fotografijaRuski raketni brod "Samum"
Ruski raketni brod Samum - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posada malog raketnog broda Crnomorske flote „Orehovo-Zujevo“ izvela je vežbe protivvazduhoplovne odbrane u Sredozemnom moru, u kojima je uspešno odbijen napad potencijalnog neprijatelja, saopštila je pres-služba flote.
„Prema planu vojnih vežbi, jedinice PVO malog raketnog broda otkrile su grupu aviona uslovnog neprijatelja u pravcu prema 'Orehovo-Zujevo'. Zatim su sprovele akcije za odbijanje sredstava vazdušnog napada potencijalnog neprijatelja“, preneli su ruski mediji saopštenje pres-službe Crnomorske flote.

Tokom vežbi, otkriveni su i klasifikovani ciljevi koji su imitirali neprijatelja, a jedinice PVO ih uspešno uništile uz pomoć elektronskog lansiranja raketa.

Crnomorska flota i Kaspijska flotila učestvuju u strateškim komandno-štabnim vojnim vežbama „Kavkaz 2016“ - Sputnik Srbija
Crnomorska flota dobija na snazi: Stiže 16 novih brodova

Podsetimo, fregate Crnomorske flote 1. aprila su izvele vežbe u Sredozemnom moru, kada su detektovane i uništene podmornice potencijalnog neprijatelja.

Mesec dana kasnije, u Sredozemnom moru su održane vežbe Crnomorske flote, koje su podrazumevale pronalaženje mina i zaobilaženje uslovnih minskih prepreka.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala