Crnomorska flota dobija na snazi: Stiže 16 novih brodova

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaCrnomorska flota i Kaspijska flotila učestvuju u strateškim komandno-štabnim vojnim vežbama „Kavkaz 2016“
Crnomorska flota i Kaspijska flotila učestvuju u strateškim komandno-štabnim vojnim vežbama „Kavkaz 2016“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnomorska flota Rusije biće ojačana sa 16 novih brodova, koji bi trebalo da stupe na dužnost do kraja 2020. godine, izjavio je viceadmiral Ruske mornarice Igor Osipov.

Kako je rekao, ove godine na dužnost je već stupilo pet brodova, između ostalog i patrolno plovilo „Dmitrij Rogačov“, minolovac „Ivan Antonov“, kao i tri desantna broda.

Osipov je precizirao da će među novim brodovima, koji će na dužnost stupiti naredne godine, nalaze i tegljači, spasilačka plovila i plutajuća dizalica.

Da je Rusija uvećala borbeni potencijal Crnomorske flote nedavno je potvrdio i komandant ukrajinske mornarice, admiral Igor Vorončenko, koji je rekao da je to realizovano mahom što su na brodovima postavljene rakete „kalibar.

Pored toga, Vorončenko je ukazao i na to da je Rusija ojačala protivbrodsku odbranu, povećala broj razmeštenih protivvazdušnih sistema i uvećala avijacioni park novim lovcima i bombarderima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala