Ministar pred smenom, pevači moraju da plate: Oštre kazne zbog korona-žurke /video/

CC0 / Pexels / Proslava, žurka, zabava
Proslava, žurka, zabava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar pred smenom, novčane kazne koje pevači moraju da plate, smena načelnika bolnice i funkcionera Ministarstva zdravlja, epilog su velike korona-žurke u Sarajevu koju je policija prekinula.

Rođendanska žurka poznatog sarajevskog hirurga Jusufa Šabanovića, u ponedeljak u kasnim večernjim satima u restoranu „Golf“, na kojoj su bili i mnogobrojni estradni umetnici i političari, izazvala je pravu buru u Bosni i Hercegovini, prenose Novosti.

Žurka, zabava, proslava, noćni klub, diskoteka, kafić - Sputnik Srbija
Ministar, dekan, lekar i poznati pevači na korona-žurci: Policija prekinula zabavu /video/

Novčane kazne i osude javnosti i političara zbog nepoštovanja propisanih mera u vreme pandemije korone (zabrana okupljanja, zatvoreni restorani, socijalna distanca...) zaradili su pevači Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke i Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, ali i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, inače član SNSD, najjače stranke u RS.

Dodik: Ministar Košarac je završio svoj politički put

Jagnje na ražnju - Sputnik Srbija
Korona-žurka i u Bosanskom Petrovcu: Načelnik okrenuo jagnje s društvom

Milorad Dodik, predsednik SNSD, poručio je da je ministar Staša Košarac prisustvom na privatnoj zabavi u Sarajevu, na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mere i preporuke tokom epidemije virusa korona, „napisao kraj svog političkog puta“ i da „tu nema nikakve dileme“.

Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, rekao je da Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži saradnik, te da se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvata.

Ministar Staša Košarac je uputio izvinjenje javnosti zbog svog ponašanja i poručio da je spreman da snosi odgovornost.

Pevačima novčane kazne od 30.000 dinara

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih polova Kantona Sarajevo, izjavio je da su svim učesnicima zabave na licu mesta izdati prekršajni nalozi od 500 KM (oko 30.000 dinara), dok vlasniku objekta preti kazna od 2.000 do 10.000 KM (od 120.000 do 600.000 dinara).

„Pored zatečenih 16, identifikovane su još tri osobe, koje su bile učesnici zabave u ugostiteljskom objektu“, poručio je ministar Jusko.

Hari Varešanović je u izjavi za sarajevske medije poručio da je spreman da snosi odgovornost i da je došao u najboljoj nameri, samo da čestita prijatelju rođendan.

Hirurg - Sputnik Srbija
Hirurg Jusuf Šabanović smenjen zbog korona derneka

Šerif Konjević je bio mnogo oštriji u izjavi. On je rekao da je otišao na rođendan da uruči poklon doktoru, koji je njegov prijatelj, te da nije bilo mnogo ljudi.

„Otišao sam samo da doktoru dam poklon, pošto je Juka moj veliki prijatelj. Nije bilo mnogo ljudi, krenuo sam da pevam, i to ne cele dve pesme, seo, uručio mu poklon. Kad sam otpevao „Živote moj“, što je bila doktorova želja, pozdravio sam se i otišao“, kazao je Konjević za "Avaz".

Pevač je rekao da ga je stid države zbog „te situacije“, jer voli svoju zemlju i sve ljude koji žive u njoj:

„Nije mene pojedinaca stid. Kad sam video alkohol, nisam hteo ni da pevam, jer je ramazan. Neću da budem deo toga, u mojoj kući se poštuje to, moja žena je vernica, i neću dozvoliti da budem deo ičije pijanke. Oni su se naljutili kad sam otišao. A ti koji su snimali, neka im je na čast“, kazao je Konjević.

Smenjen je i slavljenik, dr Jusuf Šabanović, sa mesta načelnika abdominalne hirurgije UKC u Sarajevu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala