Hirurg Jusuf Šabanović smenjen zbog korona derneka

© Sputnik / Konstantin Čalabov / Uđi u bazu fotografijaHirurg
Hirurg - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalista abdominalne hirurgije Jusuf Šabanović zbog rođendanske korona žurke razrešen je dužnosti šefa klinike na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.
Svadba u karantinu - Sputnik Srbija
U izolaciji je moguće napraviti čak i — svadbu /video/

Šabanović je sinoć u jednom sarajevskom restoranu organizovao žurku povodom svog rođendana i tako prekršio sve naredbe i preporuke u cilju suzbijanja virusa korona, prenosi Tanjug.

On je odmah jutros razrešen dužnosti šefa Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, potvrdila je za sarajevski portal „Kliks“ direktorka te ustanove Sebija Izetbegović.

Ona je objasnila da je Šabanović razrešen te dužnosti zbog nepoštovanja mera i izlaganja opasnosti zaposlenih u KCUS i bolesnika.

Šabanović je upućen u izolaciju i pod nadzor epidemiologa.

„Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u društvu. KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko neodgovornim ponašanjem ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv kovida 19 koje smo postigli», naveli su iz KCUS.

Postupak Šabanovića osudila je i Lekarska komora Kantona Sarajevo, jer je, kako navode, potencijalno ugrozio epidemiološku situaciju, odnosno zdravlje svojih pacijenata i kolega.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala