Glavni urednik turskog Sputnjika zadržan u policiji

© AFP 2023 / Ozan KoseTurska policija - arhivska fotografija
Turska policija - arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni urednik Sputnjika u Turskoj Mahira Boztepe zadržan je u policiji, saopštila je glavna i odgovorna urednica MIA „Rusija sevodnja“ i agencije Sputnjik Margarita Simonjan.

Margarita Simonjan je izrazila ogorčenje hapšenjem glavnog urednika Sputnjika u Turskoj.

Policija je došla u našu kancelariju u Istanbulu. Uhapsila još jednog saradnika. Još troje naših se od sinoć nalaze u policiji u Ankari gde su sinoć u njihove stanove upali nacionalisti. Turska, šta to znači???“, napisala je glavna i odgovorna urednica Sputnjika na svom telegram-kanalu.

Pripadnici turske policije su danas, oko 13.20 stigli u redakciju Sputnjika u Istanbulu tražeći sastanak sa predstavnicima agencije. U isto vreme u kancelariji su se nalazili samo dežurni radnici. Policajci su izjavili da neće napustiti prostorije agencije, dok se ne sastanu sa predstavnicima agencije.

Radio Sputnjik Turska - Sputnik Srbija
Turska policija privela novinare Sputnjika samo zato što se bave svojim poslom

Sastanak šefa predstavništva agencije u Istanbulu Maksima Durnjeva, advokata agencije, generalnog konzulata Rusije i turske policije održava se u kancelariji agencije u Istanbulu.

Podsetimo, sinoć su nepoznate osobe upale u stanove novinara Sputnjika iz redakcije u Ankari, turskih državljana, pretili im i optužili ih za izdaju zemlje zbog saradnje sa Rusima. Incidenti su se dogodili dan nakon protesta ispred Generalnog konzulata Rusije u Istanbulu i pogoršanja situacije u sirijskom Idlibu. Novinari se ne javljaju na telefon nakon što su otišli u policiju da daju iskaz posle napada na njih.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala