Mitropolit sreo litiju na putu za Pljevlja i objasnio razliku između Mila i premijera Markovića

© Foto : Mitropolija crnogorsko primorskaMitropolit Amfilohije sreće litiju kod Mojkovca
Mitropolit Amfilohije sreće litiju kod Mojkovca - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije krenuo je danas za Pljevlja gde će služiti moleban i učestvovati na litiji u ovom najsjevernijem gradu u Crnoj Gori.

Na putu za Pljevlja, mitropolit je u Kaludri sreo litiju koja je išla iz manastira Dobrilovine za Mojkovac. On je učesnicima rekao da zlo domaće danas, nažalost, preti narodu i Crnoj Gori.

Mitropolit Amfilohije Radović  - Sputnik Srbija
„Evo mene, evo vas!“ Sve podmukle montaže i grube neistine u filmu RTCG o Amfilohiju
„Ja sam podneo prijavu sadašnjem predsedniku Skupštine Crne Gore (Ivanu) Brajoviću, a poslije je dostavio i predsedniku države i predsedniku Vlade, da ova Crkva Božja postoji ovde od vremena cara Konstantina, kao što i jeste. Ovaj nesrećnik naš, koji je predsednik Crne Gore, on stvara svoju autofekalnu, kako je ja nazivam… No, šta je no autofekalna kad jedan bezbožnik nekršteni stvara svoju crkvu? Toga nigde u svetu nije bilo. Narod u Crnoj Gori je zato darnut u živac. Ja to tako osećam. Niko nije podstakao ni vas da danas hodate po ovom snegu, nego je narod darnut u živac, u njegovo biće. Mnogo šta je pretrpio, naročito od 1945. godine, i na kraju su, očevidno, pukla trpila. I što je najvažnije, narod je prestao da se plaši“, kazao je vladika Amfilohije, navodi se na sajtu Mitropolije.

Blagosiljajući narod da mu Bog da snage da istraje u odbrani vere, Vladika je poželio da Bog urazumi i predsednika Vlade Duška Markovića.

„Mojkovac je “moj kovani novac“ kralja Uroša Nemanjića. Kako ćemo njega da izbrišemo. Neka mi oprosti naš dobri premijer Marković. Daj bože da se urazumi. Ipak je on, imam utisak razboritiji od ovoga koji je glavni. Nek mu Bog bude na pomoći. Dvadeset i tri pratioca su ga pratili sad tamo u Majami, da se provodi za Novu godinu. Ko to plaća“, zapitao je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije - Sputnik Srbija
Uzalud vam kamenje na Amfilohija — morate krenuti na Boga

Vladika je poželio da mu Bog podari razuma.

„Ima još vremena da se pokaje. Bez pokajanja nema spasenja. I hvala Bogu da se naš narod vratio Božjoj istini. Ovo je udar na Boga, na svetinju. To je ono što je duboko zaboljelo narod. E, ne može se protiv Boga ratovati. Oni su objavili rat i Bogu, ova grupa koja je sad na vlasti“, kazao je mitropolit Amfilohije.

Napad Javnog servisa na mitropolita Amfilohija

U utorak je na Radio-televiziji Crne Gore emitovan dokumentarni film „Svjedok božje ljubavi“ o mitropolitu Amfilohiju, koji vladiku predstavlja u negativnom svetlu. Dokumentarac je izazvao burne reakcije:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala