Piloti se mesecima žalili na „Boing 737 MAKS 8“

© AP Photo / Michel EulerBoing 737
Boing 737 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mesecima pre nesreće u Etiopiji, u kojoj je u nedelju poginulo 157 ljudi, piloti su se žalili američkim federalnim vlastima na avion „Boing 737 MAKS 8“, javlja „Njujork post“.

Žalbe su podneli piloti koji su bili na letovima u oktobru i novembru 2018. godine i one su unete u federalnu bazu podataka, preneo je „Dalas morning njuz“.

Sve žalbe su se odnosile na „bezbednosni mehanizam“, koji je naveden u preliminarnom istražnom izveštaju o nesreći u Indoneziji u oktobru.

Novi Boing 737 maks 8 ispred fabrike u Rentonu u državi Vašington u SAD - Sputnik Srbija
„Boing“ pred lavinom: Da li biste seli u tip aviona koji je pao dva puta za pet meseci?

One se odnose na probleme sa avionima MAKS 8, koji prilikom poletanja koristi autopilota.

Piloti su naveli kako je taj avion neposredno nakon poletanja iznenada znao da okrene nos prema zemlji.

„Činjenica da ovaj avion zahteva toliko posla da bi bio u letnom stanju je definitivno upozorenje“, naveo je jedan od pilota u žalbi.

Nesavesno je da federalne vlasti, zajedno sa vazduhoplovnim kompanijama nastavljaju da dozvoljavaju pilotima da lete avionima, a da pritom ne objasne kako se MAKS 8 razlikuju od ostalih aviona, dodao je pilot u žalbi.

U jučerašnjem saopštenju FAA (Američka federalna agencija za avijaciju) navela je da tokom pregleda aviona nije utvrđen razlog iz kojeg bi svi modeli ovog aviona trebalo da budu prizemljeni.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala