Bivši učenici pucali u školi u Sao Paolu, ima mrtvih

© REUTERS / Amanda PerobelliBrazilska policija na licu mesta u Sao Paolu
Brazilska policija na licu mesta u Sao Paolu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U pucnjavi u školi u brazilskoj državi Sao Paolu poginulo je osmoro ljudi, među kojima je najmanje petoro dece, javlja televizija „Globo“.

Najmanje osmoro ljudi poginulo je u pucnjavi u školi u brazilskoj državi Sao Paolu, javljaju lokalni mediji, pozivajući se na policiju. Za zločin su osumnjičena dvojica tinejdžera koji su nakon pucnjave izvršili samoubistvo.

Napad se dogodio u gradu Suzan u jugoistočnoj brazilskoj državi Sao Paolu. Napad su izvršila dva naoružana tinejdžera, koji su nosili kapuljače na glavama, navodi policija. Lokalni mediji izveštavaju da su oni na kraju okrenuli oružje i na sebe, nakon što su ubili najmanje petoro učenika i jednu odraslu osobu. U pucnjavi je ranjeno 17 ljudi.

​Napadači su, navodno, bivši učenici škole, a motiv napada je za sada nepoznat. Jedna od odraslih žrtava bila je profesorka u školi. Guverner Sao Paola Žoao Dorija, koji je na lice mesta stigao odmah nakon incidenta, osudio je „okrutno ubistvo“. 

Oblast oko škole je blokirana, a trenutno su na licu mesta spasioci i policajci. 

Neposredno pre masakra dogodila se pucnjava u blizini škole, kada je jedna osoba povređena prilikom pokušaja pljačke. Još nije jasno da li su ta dva incidenta povezana.

Uprkos strogim zakonima o oružju, napadi pištoljem su veoma česti u Brazilu, ali školske pucnjave su veoma retka pojava. Poslednji veliki incident te vrste dogodio se 2011. godine, kada je bivši učenik ubio 12 đaka u Rio de Žaneiru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala