Mađarska protiv politike EU

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto nazvao je politiku Evropske unije prema Kini „licemernom“, a kritikovao je Brisel i zbog odlaganja evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

Sijarto je ocenio da je „neprihvatljivo“ da Evropska komisija odlaže integraciju Zapadnog Balkana do 2025, iako bi to bilo u evropskom ekonomskom i bezbednosnom interesu, preneo je MTI.

Viktor Orban - Sputnik Srbija
Hoće li Orban povesti Evropu protiv američkog diktata

„Uopšte nema potrebe za još šest godina. Verujemo da bi pristupanje Srbije i Crne Gore moglo da ide mnogo brže. To bi bio ekonomski i iznad svega bezbednosni interes za celu EU, uključujući i Mađarsku“, rekao je Sijarto.

On je dodao da na Zapadnom Balkanu postoje ozbiljne tenzije i ukoliko bi se evropska integracija ubrzala, bilo bi mnogo lakše kontrolisati ih.

Sijarto je istakao i da je saradnja između evropskog bloka i Pekinga u interesu cele Evrope, prenosi Tanjug.

U interesu Evrope je da centralna Evropa razvije svoju infrastrukturu koristeći kineske resurse, rekao je Sijarto, preneo je MTI.

On je izjavio da je očigledno da će Kina uskoro postati najveća ekonomija na svetu i da bi uspeh evropske saradnje sa Kinom stoga bio od vitalnog značaja za konkurentnost Evrope.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala