Kremlj: Putina uvek prati prevodilac

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp na samitu G20 u Argentini
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp na samitu G20 u Argentini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednika Rusije Vladimira Putina na međunarodnim događajima uvek prati prevodilac, prokomentarisao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izveštaje medija da je razgovor između lidera Rusije i Sjedinjenih Američkih Država u Argentini održan bez američkog prevodioca koji bi mogao da potvrdi njegov sadržaj.

„Što se tiče boravka predsednika Putina u Argentini, on je na marginama samita imao veliki broj epizodnih usputnih susreta. Nas se ne tiče ko je tamo bio sa svojim prevodiocem, a ko nije. Sa predsednikom Putinom je uvek i njegov prevodilac. To je naš posao i tu imamo potpunu stabilnost i potpuni red“, objasnio je Peskov novinarima.

Govoreći o tekstovima o toj temi u zapadnoj štampi Peskov je napomenuo da je „medijska histerija po pravilu neosnovana“.

„Tim pre što u svim epizodama koje se tiču predsednika Trampa postoji apsolutno histeričan pristup koji se obično ne oslanja na nešto realno“, precizirao je portparol Kremlja.

Sastanak predsednika SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Ko sprečava sastanak Putina i Trampa

Pozivajući se na izvore, list „Fajnenšel tajms“ je objavio da je predsednik Donald Tramp na događaju u okviru samita G20 u Buenos Ajresu u novembru 15 minuta razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom bez prevodioca i stenografa sa američke strane. List je dodao da je razgovor održan u pozorištu „Kolon“ kada su učesnici samita izlazili iz zgrade. Prema informacijama lista, za stolom su sedeli Tramp, Melanija Tramp, Putin i Putinov prevodilac, ali ne i Trampov pomoćnik. Njih četvoro su među poslednjima koji su napustili pozorište.

Prema rečima jednog ruskog zvaničnika, dvojica lidera razgovarala su o spoljnopolitičkim pitanjima, uključujući incident u Kerčkom moreuzu i sukob u Siriji, piše list. Oni su takođe razmatrali kada bi mogli da održe zvanični sastanak, rekao je zvaničnik. On je naveo da je odsustvo Trampovih prevodilaca i asistenata posledica „drugačijeg sistema“ koji koristi Bela kuća u poređenju sa ruskim standardima. Prema njegovim rečima, ruski predsednik ceo dan ima pratnju, dok u SAD postoji drugačiji sistem.

Ranije je Tramp otkazao sastanak sa Putinom na marginama samita G20 zbog incidenta u Kerčkom moreuzu, kada su ukrajinski vojni brodovi nelegalno prešli granicu Rusije, a zatim zadržani od strane nadležnih ruskih službi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala