Vulin: Vojska spremna

© Tanjug / ZORAN ZESTIC Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je zbog najave formiranja kosovske vojske sagledana situacija na prostoru KiM i da je o svakom detalju obavešten i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Do kasno sinoć imali smo sastanke sa predsednikom Republike i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem. On je obavešten o svakom detalju sa svim onim šta se dešava na prostoru KiM, ne samo od predstavnika Vojske Srbije, već i od BIA, ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova“, rekao je Vulin za televiziju „Pink“.

Hašim Tači postrojava vojsku - Sputnik Srbija
Kosovski lideri su opasni, ovo neće stati (video)

On je dodao da je predsednik veoma zabrinut i zainteresovan za sve što se dešava na prostoru na KiM, te da će sve odluke donositi na osnovu neposrednog uvida u sve što se dešava na tom prostoru.

„Mi smo kao Vojska spremni da ispunimo svako naređenje našeg vrhovnog komandanta, to je naš zadatak. Kakvo će naređenje biti doneto o tome će odlučiti vrhovni komandant“, istakao je Vulin.

Dodaje da će on i načelnik Generalštaba VS, general-potpukovnik Milan Mojsilović biti danas u Kopnenoj zoni bezbednosti, a da će vojnike posetiti i predsednik Srbije.

„Predsednik će, kada oceni da je potrebno, doći u obilazak naših jedinica i u Kopnenoj zoni bezbednosti i u rejonu odgovornosti Treće i Četvrte brigade Vojske Srbije. Predsednik je u neprekidnoj komunikaciji sa vojnim rukovodstvom, ali i sa svim onima koji mogu da doprinesu nekom informacijom za sve što se dešava na KiM“, objasnio je Vulin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala