Napadnut sajt Komore javnih izvršitelja, podaci i dalje nedostupni

© Foto : PixabayTastatura
Tastatura - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sajt Komore javnih izvršitelja hakovan je još početkom meseca, a oglasna tabla javnih prodaja biće nedostupna za građane do 19. novembra.

„Hakovana je elektronska tabla javnih prodaja, podaci su bili potpuno nedostupni, svi oglasi koji su bili u bazi su jednostavno nestali. Mi sada možemo da pristupimo tim podacima preko linka kao izvršitelji, ali stranke ne mogu“, potvrdila je za Sputnjik Svetlana Manić iz Komore javnih izvršitelja i naglasila da se napadi ranije nisu dešavali.

Virus-iznuđivač napada informacione sisteme - Sputnik Srbija
Srpski hakeri ojadili banke i preduzeća širom sveta

U saopštenju Komore navedeno je da je napadač koristio program koji po zadatom šablonu menja imena i ekstenzije fajlova u određenom folderu.

Usled toga, nazivi svih zaključaka o javnim prodajama koji se nalaze na oglasnoj tabli javnih prodaja Komore promenjeni su u nasumičan niz karaktera, što je prouzrokovalo da svi linkovi na svim oglasima postanu nevažeći.

„Od 28.000 zaključaka o javnim prodajama koji su bili postavljeni na sajtu, uspešno smo uspeli da ’vratimo‘ 25.000. Takođe, nije bilo moguće utvrditi koji zaključci nedostaju, kada su postavljeni i koji javni izvršitelj ih je postavio“, dodaje se u saopštenju i ističe da se Komora javnih izvršitelja povodom hakerskog napada obratila Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala