Nenad Popović: „Kasperski“ dolazi u Srbiju da ispita tržište

© Foto : Kabinet ministra za inovacijeMinistar Nenad Popović u kompaniji Kasperski u Moskvi
Ministar Nenad Popović u kompaniji Kasperski u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se danas u Moskvi sa rukovodstvom jedne od najvećih ruskih tehnoloških kompanija — „Kasperski“ — i tom prilikom poručio da je ta kompanija zainteresovana za širenje na tržište Srbije.

„Ova kompanija, koja se bavi razvojem softvera za bezbednost podataka u sajber-prostoru, zapošljava 4.000 ljudi i opslužuje više od 400 miliona korisnika u 200 zemalja sveta. To je jedna od najvećih tehnoloških i inovacionih kompanija, ne samo u Rusiji već i u svetu“, rekao je Popović.

Laboratorija Kasperski - Sputnik Srbija
„Laboratorija Kasperski“ pustila besplatni antivirus

On je istakao da Srbija ima odlične mlade programere i najbolju školu inženjerstva u Južnoj Evropi i da visoko profesionalni inženjeri predstavljaju naš ključni razvojni resurs kada je u pitanju privlačenje stranih investitora u oblasti inovacija i IT.

Naglasio je da je zaštita bezbednosti sajber-prostora, bilo da je reč o terorističkim pretnjama ili sajber-sabotažama u industriji, oblast koja danas ima najviši mogući značaj za ekonomiju, ali i nacionalnu bezbednost jedne države.

„Zato bi dolazak ’Kasperskog‘ u Srbiju imao višestruku važnost, jer bi pored zapošljavanja naših mladih inženjera, oni dobijali znanje od najboljih ruskih stručnjaka u ovoj oblasti. To znanje bi ostajalo u Srbiji, koja bi sutra mogla da postane regionalni centar za razvoj softvera u oblasti sajber-bezbednosti“, istakao je Popović, a navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo kompanije „Kasperski“ potvrdilo je da će uskoro posetiti Beograd, gde će se sastati sa predstavnicima državnih institucija, privatnog sektora i srpskih univerziteta, kako bi bile sagledane sve mogućnosti budućeg dolaska ove kompanije na tržište Srbije.

© Foto : Kabinet ministra za inovacijeMinistar Nenad Popović i rukovodstvo kompanije Kasperski u Moskvi
Ministar Nenad Popović i rukovodstvo kompanije Kasperski u Moskvi - Sputnik Srbija
Ministar Nenad Popović i rukovodstvo kompanije Kasperski u Moskvi

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala