Razočaran Trampom: Ambasador SAD u Estoniji podnosi ostavku

© Sputnik / Vladimir Pesnja / Uđi u bazu fotografijaTalin
Talin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki ambasador u Estoniji, Džejms Melvil, najavio je da podnosi ostavku.

On podnosi ostavku jer je, kaže, razočaran komentarima predsednika SAD Donalda Trampa o Evropskoj uniji i njegovim odnosom prema evropskim saveznicima Vašingtona.

„Kada predsednik kaže da je EU ’uspostavljena da bi koristila SAD, da bi napadala našu kasicu-prasicu‘, ili da je NATO loš koliko i NAFTA, to faktički nije pogrešno, ali je za mene dokaz da je vreme da odem“, napisao je ambasador Džejms Melvil u poruci koju je u petak objavio na Fejsbuku, prenosi AP.

Predsednci Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu - Sputnik Srbija
Ko se plaši samita Putin — Tramp?

Pritom, Melvil je istakao da je DNK predstavnika američke spoljne službe „isprogramiran da podržava politiku i školujemo se od početka tako da ako ikada nastupi trenutak kada više ne možemo da tako nastavimo, posebno ako je neko na rukovodećoj poziciji, časno je podneti ostavku“.

On kaže i da, nakon što je bio na službi pod mandatima šest predsednika i 11 državnih sekretara, nikada nije ni pomislio da će stići do ove tačke.

Ambasada SAD u Talinu potvrdila je američkoj agenciji danas da je Melvil saopštio da namerava da se povuče sa funkcije 29. jula.

Magazin „Forin polisi“ navodi da je Melvil jedan od mnogih visokih američkih diplomata koji podnosi ostavku zbog Trampove politike.

Melvil je visoki američki diplomata koji je bio ambasador SAD u Estoniji od 2015, a bio je, između ostalog, i ambasador u Berlinu, Londonu i Moskvi.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala