„Beli šlemovi“ protiv bivšeg frontmena Pink Flojda

© AFP 2023 / AMER ALMOHIBANYČlanovi organizacije "Beli šlemovi" se fotografišu sa sertifikatima nakon obuke u istočnoj sirijskoj oblasti Guta
Članovi organizacije Beli šlemovi se fotografišu sa sertifikatima nakon obuke u istočnoj sirijskoj oblasti Guta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od lidera grupe Pink Flojd nedavno je, na koncertu u Barseloni, javno raskrinkao sirijsku organizaciju „beli šlemovi“. Voters je ovu organizaciju nazvao lažnom i dodao da oni šire propagandu u korist džihadista i terorista.
Gitarista Rodžer Voters - Sputnik Srbija
Oštroumnost protiv gluposti: Gitarista Pink Flojda uporedio Putina i Trampa (video)

„Ako mi i dalje budemo slušali propagandu ’belih šlemova‘ i drugih organizacija, neće nam ostati ništa drugo nego da podržimo našu vladu da baca bombe na Siriju, a to bi bila kardinalna greška za nas kao ličnosti“, izjavio je Voters nakon čega se salom prolomio aplauz.

Nekoliko dana nakon koncerta Voters je objavio par elektronskih pisama koje je dobio od firme „Sirija kampejn“ (The Syria Campaign), koja se u ime „Belih šlemova“ bavi vezama sa javnošću i medijima. U svojim pismima predstavnici kompanije pokušali su da privole Votersa na svoju stranu „kako bi se čuo glas mirnih heroja Sirije“.

Voters nije odgovarao na ova pisma i umesto toga je rešio da istraži čime se sve bavi organizacija. Svoja saznanja je podelio sa novinarom Maksom Blumentalom, koji je uz Votersovo odobrenje objavio ove podatke na sajtu the Grayzone Project.

U intervjuu za Radio Sputnjik, Blumental je izneo svoju pretpostavku da alternativni mediji mogu značajno uticati na međunarodnu zajednicu“, imajući u vidu da je svega nekoliko novinara do sada pisalo kritički na račun „belih šlemova“.

„A sada je jedan od najznačajnijih predstavnika zlatnog doba roka na sceni javno govorio o ’belim šlemovima‘“, rekao je Blumental za Sputnjik.

„Voters je izjavio da su ’beli šlemovi‘ bukvalno međunarodna propagandna organizacija, koja zapravo uopšte nije ono za šta se predstavlja. Oni u stvari pozivaju na rat i vrlo tesno sarađuju sa sirijskim džihadistima.“

Gitarista Rodžer Voters - Sputnik Srbija
Rodžer Voters: „Beli šlemovi“ samo šire propagandu džihadista i terorista (video)

Blumental je dodao da je Voters ukazao da se na „bele šlemove“ kao na „pouzdan izvor informacija“ pozivaju i Vašington i Zapad uopšte kada je bilo reči o hemijskom napadu u Siriji.

„’Beli šlemovi‘ snimaju video-klipove i prikazuju ljude koji su poginuli i bili povređeni u Siriji, postavljaju te snimke na svoje kanale na društvenim mrežama i naravno da ljudi reaguju na užasne snimke, ali publika ne ulazi u to da li su snimci autentični i da li prikazuju istinu o tome ko ih je i kako ubio ili povredio“", dodao je Blumental.

Prema rečima našeg sagovornika, Voters je iskreno zabrinut zbog činjenice da je tako mnogo stanovnika čitave planete Zemlje bukvalno „bombardovano“ gomilom lažnih vesti kojima se maskiraju realna dešavanja i optužuju oni koji su zapravo nevini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala