Rodžer Voters: „Beli šlemovi“ samo šire propagandu džihadista i terorista (video)

© AP Photo / Owen Sweeney/Invision/APGitarista Rodžer Voters
Gitarista Rodžer Voters - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski muzičar Rodžer Voters, legendarni član grupe „Pink flojd“, kritikovao je kontroverznu sirijsku organizaciju „Beli šlemovi“.
Moskovski Kremlj i obala reke Moskve - Sputnik Srbija
Rusija upozorava Zapad: Ne koristite laži o hemijskom napadu za vojnu intervenciju

Voters je na koncertu u Barseloni ocenio da „Beli šlemovi“ postoje „samo da bi širili propagandu džihadista i terorista“.

On je paljbu po ovoj organizaciji osuo dok su SAD, Velika Britanija i Francuska još pripremale napad na Siriju na osnovu izveštaja „Belih šlemova“. Nedelju dana ranije, ova grupa je objavila fotografije za koje je tvrdila da prikazuju posledice navodnog hemijskog napada sirijske vlasti na grad Dumu u blizini Damaska.

Voters je pred publikom u Barseloni rekao da je od njega neko tražio da se izjasni o Dumi. Pevač je objasnio da je imao potpuno različito mišljenje o situaciji u Siriji od osobe koja je tražila da se o tome izjasni.

„’Beli šlemovi‘ su lažna organizacija koja postoji samo da bi širila propagandu za džihadiste i teroriste. To je moje mišljenje. Razlikuju nam se mišljenja“, rekao je Voters.

„Kada bismo slušali propagandu ’Belih šlemova‘ i ostalih, onda bismo počeli da od naših vlada tražimo da bacaju bombe na ljude u Siriji. Bila bi to greška monumentalnih razmera za nas kao ljudska bića“, rekao je Voters.

Pripadnici sirijske vojske stoje pored autobusa kojima se pripadnici terorista i članovi njihovih porodica evakuišu iz Haraste - Sputnik Srbija
Istočna Guta kao Srebrenica: „Užas za koji su krivi NATO i njegovi saveznici“

On je izneo drugačiji predlog.

„Ono što bi trebalo da uradimo jeste da ubedimo naše vlade da ne bacaju više bombe na ljude. Svakako ne pre nego što smo obavili sva neophodna istraživanja kako bismo imali jasnu ideju o tome šta se zaista dešava. Živimo u svetu u kom je propaganda važnija od stvarnosti“, rekao je muzičar.

Voters je pozvao ljude da „prevaziđu granice, religije i nacije“ kako bi planeta Zemlja postala bolje mesto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala