Srpski ministar: Ovo je momenat da se pozove Rusija

© Tanjug / Sava RadovanovićMinistar Nenad Popović
Ministar Nenad Popović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović najoštrije je osudio hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i dodao je da smatra da je potrebno pozvati Rusiju da se aktivno uključi u rešavanje pitanja u vezi sa južnom srpskom pokrajinom.
Marko Đurić i predstavnici Srba sa KiM na konferenciji za novinare - Sputnik Srbija
Đurić: Vukli su me kao psa i pevali „Alahu ekber“

„Samo uključivanjem Rusije u dijalog možemo da osiguramo bezbednost srpskog naroda i zaštitu srpskih interesa na KiM. Do tada i do ispunjavanja obaveze formiranja Zajednice srpskih opština, Srbija treba da prekine dijalog sa separatistima“, poručio je Popović. 

Prema njegovim rečima, da Srbija nema iskrenijeg i bližeg saveznika od Rusije pokazao je sinoćni razgovor predsednika Aleksandra Vučića sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. 

Popović je pozvao srpski narod da se ujedini oko državnog rukovodstva i politike odbrane državnog suvereniteta, jer „našoj zemlji su sada najpotrebniji jedinstvo, solidarnost i hrabrost“.

„Za sve Srbe, za predsednika Vučića i za Vladu Srbije, Kosovo je uvek bilo, jeste i biće srce Srbije“, istakao je Popović, navodi se u saopštenju. 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala